ADVERTISEMENT
News

Un nou incendiu devastator în California! Trei persoane au murit și 1.200 au fost evacuate Foto

Autor: Robert Cristea | 29.09.2020 | 09:06
Un nou incendiu devastator în California! Trei persoane au murit și 1.200 au fost evacuate Foto
Un nou incendiu în California: Trei persoane au murit și 1.200 au fost evacuate. Foto: Hepta.ro

Un nou incendiu în California. Trei persoane au murit și peste 1.000 au fost evacuate.

Focul s-a extins cu rapiditate la vest de orașul Redding.  Sunt aproximativ 30 de incendii care fac prăpăd în această regiune din Statele Unite. În provinciile Sonoma și Napa au fost evacuate aproximativ 50.000 de persoane.

ADVERTISEMENT

Zona de nord a Californiei a fost cuprinsă de flăcări luni. Au fost distruse peste 7.000 de clădiri și au ars 15.000 km pătrați de vegetație.

Incendiu în California: Trei persoane au murit

Foto: Hepta.ro

Această regiune a țării se confruntă mereu astfel de episoade dramatice. Temperaturile foarte mari, vântul și vegetația uscată sunt principalele cauze.

ADVERTISEMENT

Vă amintim că un incendiu devastator a făcut scrum mai multe reginuni din California în urmă cu câteva săptămâni. Au decedat atunci 26 de persoane. Câteva imagini apocaliptice au fost surprinse de un șofer.

„Când înregistrăm temperaturi record, secetă record, atunci avem o situaţie care nu este de joacă. Ceea ce ni se întâmplă nouă aici se va răspândi peste tot în comunităţile din Statele Unite, dacă nu ne rupem de toate minciunile care sunt împrăştiate de un grup restrâns de oameni”, a transmis la mijlocul lunii, Gavin Newsom, guvernator al Californiei.

ADVERTISEMENT

Mai mulți pompieri din Canada, Israel și alte țări au venit atunci să dea o mână de ajutor, înainte ca situaţia să devină și mai periculoasă.

Foto: Hepta.ro
Foto: Hepta.ro
Foto: Hepta.ro

„Canionul ăsta nu a mai ars în toată istoria recentă, aşa că e un butoi cu pulbere”, a spus Jeff Britton, pompier.

ADVERTISEMENT

„Opt dintre noi s-au dus la capătul străzii, au ieşit pe plajă şi de acolo au intrat în apă, ca să evite flăcările. Am salvat cel puțin două case cu mica cisternă a lui Rob. Am alergat de colo-colo încercând să stingem focarele mici, cele care ardeau pe marginea drumului”, a spus un supraviețuitor al incendiului.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!