News

Un nou incendiu în Atena. Zone frecventate de turiștii români, afectate de flăcări

Sute de pompieri se luptă, în aceste ore, cu un nou incendiu puternic care a cuprins Atena. Românii, avertizați de MAE să fie precauți dacă circulă în anumite zone afectate de incendiu din Grecia.
21.07.2022 | 09:34
Un nou incendiu in Atena Zone frecventate de turistii romani afectate de flacari
Un nou incendiu puternic în zona Atena, sute de pompieri intervin. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Potrivit Departamentului grec pentru Situații de Urgență, aproximativ 500 de pompieri, alături de 30 de echipaje de teren, se luptă cu flăcările în zona Pallini, Anthousa, Penteli, Drafi, şi Gerakas.

Grecia, cuprinsă de incendii puternice

Potrivit Antena 3, la fața locului au ajuns avioane și elicoptere care ajută la stingerea incendiilor. Eforturilor s-au alăturat și 28 de pompieri români, care îi ajută pe colegii lor greci.

ADVERTISEMENT

Sute de oameni au primit ordin să își părăsească locuințele, de teama că flăcările vor cuprinde mai multe sate din zona afectată de incendii.

Situația din Grecia este dramatică pentru mulți oameni, însă cazul unui bărbat în vârstă de 84 de ani a șocat opinia publică. Acesta s-a sinucis de supărare că incendiul i-a ars casa.

ADVERTISEMENT

Capitala Atena este afectată de incendii, astfel că un spital de pediatrie, Observatorul Național din Atena și centura orașului au fost închise din cauza incendiilor. Temperaturile ridicate și vântul puternic favorizează persistența incendiilor.

MAE i-a avertizat pe românii care se află în Grecia, sau care vor să ajungă acolo, că trebuie să respecte mai multe reguli pentru a fi în siguranță în această perioadă.

ADVERTISEMENT

Potrivit autorităților elene, există un risc de incendiu și în mai multe zone frecventate de turiști, printre care Creta, Evia sau peninsula Peloponez.

”Apariția focarelor de incendiu este favorizată de menținerea condițiilor climatice deosebite, caracterizate de temperaturi în continuă creștere și vânt puternic (7/8 grade pe scala Beaufort – ruperea ramurilor/arborilor, valuri mari de 4, până la 7 metri înălțime). Zonele cele mai vizate vor fi:

ADVERTISEMENT

Attica, Kythera, Viotia, Corint, Argolida; Insula Creta, Insula Evia, insulele din estul mării Egee și Peninsula Peloponez”, a transmis și MAE.

Cetățenii români care observă declanșarea unui incendiu trebuie să sune gratuit la 199, pentru a chema pompierii din zonă. De asemenea, este recomandat ca aceștia să nu arunce țigări aprinse pe jos și să nu facă grătare în aer liber.

ADVERTISEMENT