Un nou incendiu într-un spital din țară. Trei pacienți au fost în pericol. În ce stare se afla acum

Robert Cristea   
în HotNews
22/11/2020, 09:43
Un nou incendiu într-un spital din țară. Trei pacienți au fost în pericol. În ce stare se afla acum
Un nou incendiu într-un spital din țară. Trei pacienți au fost în pericol. În ce stare se afla acum

Un nou incendiu într-un spital din țară. Mai multe persoane s-au aflat în pericol după un scurtcircuit produs într-o încăpere a spitalului CFR din Cluj-Napoca.

A fost nevoie de intervenția rapidă a ISU Cluj. Conform primelor informații, se pare că incendiul s-ar fi produs după un scurtcircuit apărut într-o toaletă.

Pompierii au reuşit să stingă focul după doar câteva minute, dar au fost evacuați de urgență trei pacienți dintr-un salon alăturat.

Incendiu la Spitalul CFR din Cluj-Napoca

“Au fost evacuate trei persoane. A intervenit Detaşamentul 1 de Pompieri Cluj-Napoca cu două autospeciale de capacitate medie cu apă şi spumă pentru stingere incendii, o maşină de descarcerare, o autospecială cu scară şi un echipaj de terapie intensivă mobilă.

Incendiul a fost stins. Cele trei persoane evacuate sunt pacienţi ai spitalului”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriş.

Baia în care a izbucnit incendiul era folosită de pacienţii din mai multe saloane ai secţiei de Interne. Accesul se făcea din hol. În urma incendiului nu s-au înregistrat victime.

Episodul de la spitalul din Cluj vine la o scurtă perioadă după tragedia de la secția de ATI a Spitalului din Piatra Neamţ. Incendiul de sâmbăta trecută a luat viața a 10 bolnavi internați la Terapie Intensivă.

Ulterior, alţi doi bolnavi s-au stins la spitalele unde au fost transferaţi, iar un medic este în stare gravă după ce a încercat să intervină pentru a ajuta bolnavii. Medicul Cătălin Denciu, care a încercat să salveze pacienții din salonul cuprins de flăcări, se află într-un spital din Belgia.

  • “Doamne ferește! Dar cred că echipele care au mers acolo să verifice cauzele acestui incendiu vor comunica imediat ce se află exact mersul lucrurilor și este clar că trebuie trase învățămintele de aici, pentru a preveni astfel de accidente în alte părți”, spunea Klaus Iohannis după incendiul din Piatra Neamț.
Închide ×