News

Un nou incident armat în SUA. Trei morți după focurile de armă trase lângă o biserică

Trei persoane și-au pierdut viața joi seara, după ce mai multe focuri de armă au fost trase în fața unei biserici din Ames, un oraș din comitatul Story (statul Iowa, SUA).
03.06.2022 | 07:13
Un nou incident armat in SUA Trei morti dupa focurile de arma trase langa o biserica
În fața acestei biserici a fost înregistrat atacul armat. Foto: facebook.com/cornerstonechurchames
ADVERTISEMENT

Conform primelor informații ale polițiștilor, printre morți se află și atacatorul care a deschis focul în fața bisericii Cornerstone cu puțin timp înainte de ora locală 19:00.

A murit și cel care a lansat acest atac armat

Reprezentanții Biroului șerifului din comitatul Story au dezvăluit că două femei au fost împușcate și ucise în afara bisericii de un bărbat înarmat.

ADVERTISEMENT

Autoritățile nu au precizat încă modul în care a murit bărbatul înarmat. Se pare că biserica găzduia un eveniment pentru studenți și care era programat să înceapă la ora 19:00.

Pentru moment nu se cunoaște încă motivul pentru care a fost deschis focul. Oamenii legii au subliniat că nu există nicio amenințare în curs de desfășurare pentru public.

ADVERTISEMENT

Biserica Cornerstone este situată de-a lungul autostrăzii 30, la periferia orașului Ames. În serile de joi, aproximativ 1.300 de studenți se adună pentru a se ruga acolo, conform thesun.co.uk.

Primele informații ale reprezentanților bisericii

În această seară a avut loc un tragic schimb de focuri de armă în care au fost implicați doi tineri membri ai comunității Bisericii noastre Cornerstone. Se crede că un bărbat adult a împușcat cele două victime și apoi s-a sinucis. Din cauza anchetei în curs, nu putem oferi detalii în acest moment. Putem spune, totuși, că suntem mai mult decât întristați de evenimentele care s-au petrecut.

ADVERTISEMENT

Ni se frânge inima pentru toți cei implicați și ne rugăm pentru toți cei afectați, în special pentru familiile victimelor. Personalul nostru este disponibil pentru a-i sprijini pe toți cei afectați și vom continua să cooperăm pe deplin cu autoritățile pe măsură ce acestea își finalizează ancheta completă. 

Apreciem sincer capacitatea de reacție a Departamentului șerifului din Story County, a poliției din Ames și a tuturor agenților de aplicare a legii care au gestionat această problemă cu profesionalism și compasiune excepționale. Vă rugăm să vă alăturați nouă în rugăciune pentru toți cei afectați și pentru familiile lor.  

ADVERTISEMENT

SUA suferă enorm din cauza atacurilor armate

Psalmul 34:18 spune: “Domnul este aproape de cei cu inima zdrobită”. În acest moment, avem inima zdrobită și avem nevoie ca Dumnezeu să se apropie de noi. Pentru toți cei interesați, vom organiza un serviciu de rugăciune mâine, 3 iunie 2022, la ora 10 AM, la Cornerstone Church of Ames.

Toți sunt bineveniți să participe în persoană sau să ni se alăture online la cornerstonelife.com/live. Orice întrebări cu privire la acest subiect trebuie adresate lui Mark Vance la contact@cornerstonelife.com”, se arată pe pagina de Facebook a bisericii citate.

Acest atac armat vine după cel ce miercuri după-amiază, când 4 persoane au murit după ce un bărbat a deschis focul la un spital din Tulsa. În acest context, președintele SUA, Joe Biden, i-a îndemnat pe americani să își facă auzită vocea pentru a preveni noi violențe armate după uciderea a 19 copii și a doi profesori într-o școală din Texas.

 

ADVERTISEMENT
Tags: