News

Un nou incident în care a fost implicat un Boeing. Aeronava a ieșit în afara pistei în timpul decolării, iar unsprezece persoane au fost rănite. Video

Incident grav la Dakar. Unsprezece răniți, inclusiv patru în stare gravă după ce un avion Boeing 737 a ieșit de pe pistă la decolare
09.05.2024 | 16:36
Un nou incident in care a fost implicat un Boeing Aeronava a iesit in afara pistei in timpul decolarii iar unsprezece persoane au fost ranite Video
Avionul Boeing 737 care a ieșit de pe pistă în timpul decolării a provocat urmări grave. Unsprezece persoane au fost rănite. Sursa foto: X / Actualité Brûlante du Sénégal
ADVERTISEMENT

Un număr de unsprezece persoane au suferit răni într-un incident ce a avut loc joi, dintre care patru au fost răniți grav, după ce un avion Boeing 737 închiriat de către Air Senegal de la firma privată Transair a ieșit de pe pistă în timpul decolării.

Decolare cu urmări grave a unui avion Boeing

Evenimentul a dus la suspendarea activităților aeroportuare în proximitatea Dakarului, conform declarațiilor operatorului aerian, conform rapoartelor de presă din partea AFP și Reuters.

ADVERTISEMENT

Aeronava închiriată de la operatorul privat Transair urma să efectueze un zbor către Bamako. Aceasta a fost implicată într-un incident în timpul manevrei de decolare, înregistrat joi, 9 mai 2024, în jurul orei 01:00, soldat cu un număr de unsprezece răniți, dintre care patru au suferit leziuni grave, din totalul de 78 de pasageri aflați la bord, conform unei declarații emise de către operatorul aerian, a precizat Agerpres.

Autoritățile aeroportuare de la Blaise Diagne au anunțat inițierea unei anchete pentru a identifica cauza incidentului, care a avut loc în jurul orei 01:00 GMT, când avionul de tip Boeing 737-300 operat de Transair se pregătea să decoleze către Mali.

ADVERTISEMENT

Aceleași surse au informat că au fost activate protocolurile de urgență pentru evacuarea pasagerilor: „Pentru moment, aeroportul este închis… Se anticipează ca aeroportul să fie redeschis în următoarele ore”, a adăugat sursa citată.

Un alt incident grav s-a petrecut cu un Boeing

Un avion cargo Boeing 767, operat de FedEx Airlines, a aterizat miercuri pe aeroportul din Istanbul fără să-și activeze trenul de aterizare din față, conform declarațiilor unui reprezentant al Ministerului turc al Transporturilor.

ADVERTISEMENT

Aeronava, care a decolat de pe aeroportul Charles de Gaulle din Paris, a informat controlul de trafic din Istanbul că sistemul de aterizare frontal nu a funcționat corespunzător și a executat o aterizare supravegheată, reușind să rămână pe pistă fără să provoace victime.

Echipele de intervenție și de stingere a incendiilor au fost pregătite înainte de aterizare, iar Ministerul turc al Transporturilor a demarat o investigație pentru a elucida circumstanțele incidentului.

ADVERTISEMENT

Aeronava implicată este un Boeing 767 de marfă, cu o vechime de aproape un deceniu, bazat pe versiunea pentru pasageri 767, introdusă în anii ’80.

Autoritățile turce desfășoară investigații la fața locului pentru a determina cauzele precise ale incidentului, însă nu au furnizat încă detalii suplimentare.

ADVERTISEMENT