News

Un nou incident la CE Oltenia. O ploaie de bolovani s-a abătut asupra muncitorilor la Cariera Roşiuţa, au fost clipe de panică – Video

Minerii din România își riscă viața în fiecare zi, lucru demonstrat de incidentul tragic de la Mina Jilț Sud, unde versantul s-a răzbunat pe oameni.
01.02.2023 | 14:50
Un nou incident la CE Oltenia O ploaie de bolovani sa abatut asupra muncitorilor la Cariera Rosiuta au fost clipe de panica  Video
Carieră Roşiuţa
ADVERTISEMENT

La nici jumătate de lună de la tragedia în care au murit 3 oameni din cauza managementului foarte prost și condițiilor de muncă groaznice, un alt incident atrage atenția opiniei publice.

Cariera Roșiuța, la un pas de tragedie

Practic, situația de la Mina Jilț Sud se poate repeta oriunde, și doar norocul a făcut ca oamenii să scape cu viața după ce un perete înalt de mai mulți metri s-a prăbușit la Cariera Roșiuța, în Gorj.

ADVERTISEMENT

Asta, după ce zeci de bolovani au luat-o la vale pe versantul carierei, lucru filmat inclusiv de muncitori. CLICK AICI PENTRU VIDEO

”Se lucrează haotic la Cariera Roșiuța, iar ieri efectele s-au văzut. Un perete de câțiva zeci de metri înălțime, din zona de lucru a excavatorului 04 de la Cariera Rosiuța, a fost calamitat. Bucăți s-au desprins și au căzut peste banda excavatorului în timp ce șefii își înjurau salariații care stăteau la distanța după ce au luat, cat s-a putut, măsuri de precauție în zona afectată.

ADVERTISEMENT

Echipa a fost obligată să oprească lucru și să urmărească cum întregul perete s-a crăpat și a luat-o a vale pe bucăți spre utilajul aflat la baza acestuia. Este imposibil să se mai lucreze în zonă, iar calamitatea s-ar datora solului îmbibat de apa și a felului în care s-a excavat în zona respectivă”, transmit martorii, conform gorjonline.ro. 

Spre finele lunii ianuarie, ministrul energiei Virgil Popescu cerea oficial mai multe demisii la vârful CE Oltenia, după tragedia de la Jilț.

ADVERTISEMENT

”Am solicitat schimbarea directorului responsabil cu achizițiile, precum și cei care au întocmit aceste caiete de sarcini. În analiza corpului de control a reieșit clar că procedura privind achiziția trebuie îmbunătățită. Mai solicit identificarea tuturor persoanelor responsabile.

Am solicitat eliberarea celor responsabili de eliberarea drumurilor. Cer eliberarea din funcție a doi membri din conducere. Sper ca prima investiție să fie făcută în drumurile de acces și transportul persoanei. E clar că activitatea de protecția a muncii a existat doar formal.

Solicit de asemenea schimbarea a coordonatorului activității de protecția muncii. Demisia președintelui, membru din directorat și nu sunt singurii”, a explicat Virgil Popescu.

 

Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000....
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000. I-am dat un telefon. «Băi Gigi, te rog din suflet, are nevoie de celule stem»”. Reacția lui Becali
De ce a fost Dacia aproape imposibil de cucerit. Secretele războinicilor neînfricați care...
De ce a fost Dacia aproape imposibil de cucerit. Secretele războinicilor neînfricați care o apărau de romani
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
România, sub atenţionare meteo dublă. Ţara se împarte între căldură extremă şi furtuni...
România, sub atenţionare meteo dublă. Ţara se împarte între căldură extremă şi furtuni în acest weekend
Gabriel Tamaş, vacanţă de vis alături de superba sa soţie. Ioana se simte...
Gabriel Tamaş, vacanţă de vis alături de superba sa soţie. Ioana se simte ca o zeiţă în mijlocul luxului unde se află
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
Răsturnare de situație privind TESTAREA ANTIDROG a șoferilor
Răsturnare de situație privind TESTAREA ANTIDROG a șoferilor
Moarte fulgerătoare în showbiz! A fost găsit fără suflare în apartamentul său
Moarte fulgerătoare în showbiz! A fost găsit fără suflare în apartamentul său
Fast food fără ulei. Aripioarele de pui ies senzațional de crocante. Trei rețete...
Fast food fără ulei. Aripioarele de pui ies senzațional de crocante. Trei rețete de făcut acasă
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie:...
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie: Şterge poza!
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot...
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot diferență. Pierzătorul: „M-au lucrat cum nu credeam în viața mea”
Ce etnie avea, de fapt, regretatul actor Iurie Darie. Prenumele mai puțin obișnuit...
Ce etnie avea, de fapt, regretatul actor Iurie Darie. Prenumele mai puțin obișnuit pe care îl purta