News

Un nou medicament ar putea vindeca cele mai grave cazuri de COVID-19! Ce spun medicii

29.11.2020 | 13:28
Un nou medicament ar putea vindeca cele mai grave cazuri de COVID19 Ce spun medicii
ADVERTISEMENT

Un nou medicament ar putea vindeca cele mai grave cazuri de COVID-19! Vorbim despre un antiinflamator care e folosit, în mod normal, pentru tratarea gutei. Dacă toate testele ies perfect, acesta va fi utilizat și în tratamentul împotriva coronavirusului.

Vorbim despre colchicină, un medicament care urmează să fie testat în Marea Britanie. Medicii vor să vadă dacă efectul este unul scontat pentru pacienții bolnavi de COVID-19.

ADVERTISEMENT

Medicamentul va fi testat acum în cadrul unui studiu clinic cu cel puțin 2.500 de pacienți englezi. Este vorba despre studiul Recovery.

Un nou medicament ar putea trata cazurile de COVID-19!

Acesta este considerat cel mai mare studiu clinic din lume de tratamente pentru pacienții spitalizați cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

De altfel, conform cercetătorilor, inflamația joacă un rol important în tratamentul împotriva acestui virus și poate reduce decesele în cazul persoanelor cu forme grave de COVID-19.

Este exact ceea ce face colchicina. Aceasta are acțiune antiinflamatorie specifică în criza acută de gută. De asemenea, se administrează în profilaxia crizelor acute de gută la pacienţii cu gută cronică, atunci când se începe un tratament hipouricemiant.

ADVERTISEMENT

Între timp, numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus confirmate la nivel mondial a ajuns la 60 de milioane. Creşterea se accelerează și Statele Unite au raportat un număr record de spitalizări.

Autorităţile americane n-au mai avut ce face și au colicitat oamenilor să stea acasă de Thanksgiving, în timp ce creşterea numărului de pacienţi cu Covid-19 solicită peste măsură profesioniştii din sectorul medical.

ADVERTISEMENT

Statele Unite au raportat 1 milion de cazuri noi de Covid-19 în mai puţin de o săptămână, aducând numărul total al infecţiilor la peste 12,5 milioane şi numărul persoanelor decedate la 160.000.

ADVERTISEMENT