Sport

Un nou mod de viziona fotbalul. Serie A a transmis primul meci în mediile virtuale partajate

Fotbalul atinge noi limite după ce conducătorii din Serie A au vândut drepturile de transmisie pentru meciul Milan - Fiorentina către Metaverse, care înseamnă mediile virtuale partajate.
02.05.2022 | 17:48
Un nou mod de viziona fotbalul Serie A a transmis primul meci in mediile virtuale partajate
Fotbalul atinge noi limite după ce conducătorii din Serie A au vândut drepturile de transmisie pentru meciul Milan - Fiorentina către Metaverse, care înseamnă mediile virtuale partajate. Sursă foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI
ADVERTISEMENT

Milan s-a impus cu 1-0 după un gol marcat târziu de Rafael Leao și este în continuare lider, cu două puncte peste marea rivală Inter.

Meciul din Serie A a putut fi vizionat în premieră în mediile virtuale

Serie A atrage audiențe din întreaga lume, dar modul în care fanii pot vedea meciurile se schimbă după ce fotbalul din Italia a intrat în mediile virtuale, întâlnirea Milan – Fiorentina fiind transmisă în Metaverse.

ADVERTISEMENT

Conform Reuters, întâlnirea de pe stadionul San Siro a fost prima din Serie A pe care fanii din Africa și Orientul Mijlociu au putut-o urmări în Metaversul ”The Nemesis”. În timpul meciului de la Milano, utilizatorii au putut interacționa cu diferitele caracteristici prezente în camera unde se urmărea jocul.

În general, Metaverse se referă la mediile virtuale partajate pe care oamenii le pot accesa prin internet. Termenul se poate referi la spații digitale care devin mai realiste prin utilizarea realității virtuale (VR) sau a realității augmentate (AR).

ADVERTISEMENT

Fotbalul italian a intrat într-o nouă eră

”Am ales să fim primii care difuzează un meci de fotbal în Metaverse pentru că credem că frontiera inovației tehnologice este extrem de importantă pentru o ligă modernă precum Serie A”.

”Orientul Mijlociu și Africa de Nord reprezintă o zonă strategică pentru noi datorită prezenței dominante a Generației Z și receptivității deosebite la noile dezvoltări”, a declarat președintele Serie A, Luigi De Siervo.

ADVERTISEMENT

Oficialul italian a subliniat că acesta este doar începutul unei colaborări cu firma de tehnologie Blockchain ConsenSys și platforma de jocuri video The Nemesis, pe măsură ce omenirea intră tot mai mult în lumea digitală.

Inter are program mai lejer

Cu trei etape înainte de finalul sezonului din Serie A, AC Milan are un avans de două puncte față de rivala Inter și este favorită să câștige primul titlu național după o pauză de 11 ani, dar este dezavantajată de program.

ADVERTISEMENT

Milan mai are de jucat în deplasare cu Hellas Verona și Sassuolo și pe teren propriu cu Atalanta Bergamo, iar Inter urmează să întâlnească Empoli și Sampdoria Genova acasă și Cagliari în deplasare.

ADVERTISEMENT