News

Un nou monolit misterios a fost descoperit în lume. Unde se găsește acesta

07.12.2020 | 11:41
Un nou monolit misterios a fost descoperit in lume Unde se gaseste acesta
ADVERTISEMENT

Un nou monolit misterios a fost văzut în lume, acesta fiind descoperit de un grup de excursioniști duminică, 6 decembrie. Coloana argintie se găsește într-o rezervație naturală din sudul Olandei, în ultimele săptămânii existând informații despre alte trei asemenea piese. 

Cel de-al patrulea monolit metalic se află în rezervația naturală din provincia Frizia, ultimele informații precizând că este similar cu celelalte, singura diferență este că acesta din urmă este fabricat dintr-un material de culoare mată, nu lucioasă.

ADVERTISEMENT

Televiziune regională din Olanda, Omrop Fryslan, a relatat că nu se știe cum a ajuns monolitul în zona respectivă, mai ales că nu există urme de pași care să ateste că a fost „plantat” de oameni sau cine sunt aceștia.

Monolit misterios în Olanda. Este al patrulea din întreaga lume

Descoperirea din Olanda vine la numai câteva săptămâni după ce a fost văzut primul monolit de acest gen pe teritoriul american. Mai exact, primul obiect de acest gen a fost observat în deșertul din Utah, de unde a fost îndepărtat de niște activiști de mediu câteva zile mai târziu.

ADVERTISEMENT

Piesa metalică a fost descoperită la mijlocul lunii noiembrie de un elicopter care survola în zona deșertului american, al doilea monolit fiind văzut chiar pe teritoriul țării noastre, pe dealul Bâtca Doamnei din județul Neamț.

Monolitul cu bază triunghiulară a dispărut câteva zile mai târziu, fără a se știi cine l-a luat, în timp ce al treilea a apărut tot în Statele Unite ale Americii, pe un traseu montan de pe coasta centrală a Californiei. Se întâmpla săptămâna trecută, dispărând la fel ca celelalte în mod misterios.

ADVERTISEMENT

Obeliscul are trei fețe, circa trei metri înălțime și latura de 45 de centimetri. Oamenii care l-au văzut susțin că pare făcut din oțel inoxidabil, este sudat și are nituri sau este înfipt în pământ.

Monoliții au fost comparați cu cel care apare în filmul SF din 1968 al regizorului Stanley Kubrick „2001: Odiseea spațială”, producția aducând în prim-plan un monolit negru de origine extraterestră.

ADVERTISEMENT

Oamenii au rămas cu un mare semn de întrebare legat de aceste piese metalice amplasate peste noapte, mass-media olandeză precizând că cel mai probabil este vorba de o stratagemă publicitară pentru Anul Nou, însă momentan este numai o speculație.

Pe de altă parte, potrivit hotnews.ro, New York Times a scris că artistul american John McCracken ar putea fi creatorul celui din Utah. Din păcate, cunoscutul artist a murit în anul 2011.

ADVERTISEMENT