News

Un nou-născut, infectat cu Covid-19, a murit la două zile de la naștere. Micuțul era ventilat

21.05.2020 | 15:34
Un nounascut infectat cu Covid19 a murit la doua zile de la nastere Micutul era ventilat
ADVERTISEMENT

Un nou-născut a murit în Africa de Sud, la doar două zile după naștere. Bebelușul era infectat cu Covid-19, însă se născuse prematur și a avut nevoie de ventilație imediat după naștere.

Un bebeluș a murit în Africa de Sud la două zile de la naștere

Copilul în vârstă de doar două zile este una dintre cele mai tinere victime care au murit fiind infectate cu noul coronavirus. Mama bebelușului fusese testată la rândul ei pozitiv, conform Ministrului Sănătății din Africa de Sud.

ADVERTISEMENT

Africa de Sud a înregistrat până în acest moment 339 de decese și 18.003 cazuri de persoane infectate cu Covid-19. Experții se tem că aproximativ 40.000 de oameni vor muri în Africa de Sud până la finele pandemiei, conform BBC.

„Din păcate am înregistrat primul caz de mortalitate infantilă care are legătură cu Covid-19. Copilul avea două zile și s-a născut prematur”, a explicat ministrul Zweli Mkhize.

ADVERTISEMENT

Bebelușul avea probleme cu plămânii și a avut nevoie de ventilație imediat după naștere. Gândurile noastre sunt alături de familia înduerată și de medicii care au avut grijă de acest copil până în ultima clipă”, a completat politicianul.

Conform informațiilor oficiale, este cea mai tânără victimă a noului coronavirus în Africa. O situație asemănătoare a fost întâlnită în Marea Britanie, în 5 mai, când un nou-născut a murit la câteva zile după naștere.

ADVERTISEMENT

Și în acel caz, specialiștii au constatat că micuțul era infectat cu Covid-19, însă se născuse cu encefalopatie. Infectările la nou-născuți sunt extrem de rare. În România, 10 prunci au fost depistați cu Covid-19 la o maternitate din Timișoara, ulterior s-a dovedit că testele erau fals pozitive.

Africa de Sud este țara din Africa cu cele mai multe cazuri de Covid-19, însă Egiptul și Algeria au mai multe decese, 680, respectiv 568.

ADVERTISEMENT

Guvernul sud african a luat măsuri extrem de dure pentru a proteja populația și a interzis inclusiv comercializarea țigărilor și a alcoolului pe durata pandemiei.

ADVERTISEMENT