Un nou pericol a fost semnalat pe TikTok, după ce mai multe femei, de diferite vârste, s-au plâns că au avut de suferit din cauza unor tratamente cosmetice pe care le-au urmat, văzând clipurile de pe rețeaua de socializare.
Ca și pe celelalte rețele, precum Facebook și Instagram, la modă sunt sfaturile despre îngrijirea pielii. Pe TikTok sunt zeci de reclame despre produse care fac minuni. Sunt la fel de mulți utilizatori care au intrat în hora recomandărilor unor creme sau seruri care promit să transforme complet fața, făcând-o de o mie de ori mai fină.
Videoclipurile cu recomandările în zona beauty au zeci de milioane de vizualizări pe TikTok. Oobținerea ”pielii de sticlă” este de cele mai multe ori un mit. Se dovedește o modă extrem de periculoasă, în realitate.
Experții avertizează că femeile tinere care folosesc prea multe produse dedicate în special persoanelor care au depășit o anumită vârstă, precum cele cu concentrație mare de acid hialuronic sau retinol, riscă să aibă leziuni grave la nivelul pielii.
Într-un videoclip văzut de 200.000 de ori, Hannah Chan, o tiktokeriță care a testat o serie de produse de înfrumusețare, spune despre acestea că i-au stricat pielea în doar câteva luni.
„Văzusem atât de multe persoane folosind AlphaRet Retinol și ZO încât mi-am spus: Ok, asta o să-mi facă pielea mai frumoasă”, a spus tânăra, neștiind că urma să îi facă mai mult rău decât bine. În opt săptămâni, pe față i-au apărut tot felul de pete. S-a confruntat și cu tot felul de erupții cutanate. Hannah, cu peste 385.000 de adepți pe TikTok, susține azi că pielea ei arată mai rău decât înainte.
Dr. Anil Sharma, dermatolog consultant la o clinică privată din Londra, Marea Britanie, vine cu soluția pentru fetele și femeile disperate să arate bine folosind cremele promovate pe internet. Nu, problema nu este că acestora li se face reclamă pe rețele precum TikTok și Instagram.
În opinia ei, unele din produse chiar sunt eficiente. Necazul este că persoanele care le folosesc fără să consulte un dermatolog vor exagera întotdeauna cu cantitatea folosită la o aplicare.
„O problemă pe care o vedem tot timpul este aceea în care pacienții au folosit mai multe produse. Le-au folosit după ce le-au văzut recomandate pe rețelele de socializare,. Sunt produse care conțin ingrediente extrem de puternice. Ele reacționează asupra pielii,. Provoacă iritații și peeling extrem. Dacă încerci să urmezi fiecare moft, nu vei face altceva decât să agravezi problema de bază. Oamenii trebuie să realizeze că mai puțin înseamnă mai mult”, spune dermatologul, potrivit DailyMail.