News

Un nou port turistic și o pârtie de schi olimpică în România! Unde ar urma să fie construite

18.05.2019 | 21:00
Un nou port turistic si o partie de schi olimpica in Romania Unde ar urma sa fie construite

Guvernul României anunță un nou port turistic în România și construirea unei pârtii de schi olimpice. Acestea sunt prevăzute în proiectele ambițioase ale celor aflați la putere, care au oferit câteva detalii despre planurile de dezvoltare a României, mizând în special pe potențialul turistic al țării.

Port turistic la Călărași, pârtie la Borșa

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a vorbit ieri la Mediaș despre marile sale proiecte pentru a resuscita turismul românesc. Are în plan un nou port turistic, dar și o pârtie de schi olimpică. Stațiunea de schi va fi gata în curând în comuna Borșa din județul Maramureș, zona fiind una dintre cele mai spectaculoase din România, alături de alte zone precum Bucovina sau țara Hațegului.

Cât despre port, acesta este prefigurat pentru Călărași și e vorba despre un port la Dunăre. Acesta ar avea valoarea de 86 de milioane de lei și va fi unul dintre cele mai importante porturi turistice din cele existente la ora actuală în țara noastră. Trif spune că nu se va lăsa până nu va vedea finalizate aceste mari proiecte pentru care a primit aprobarea premierului Dăncilă.

Un port turistic va fi construit la Călărași. Sursa foto: Știrile PRO TV

Bogdan Trif: Fiscalitatea din turism e cea mai mică din UE

„Iată că ne ţinem de cuvânt, reuşim să finanţăm proiectele din turism, pe lângă toate facilităţile pe care noi le-am dat investitorilor, facilităţi recunoscute chiar de ei, pentru că au spus că la ora actuală fiscalitatea din turism în România este cea mai mică din Uniunea Europeană.

Dacă acum doi ani era printre cele mai ridicate, iată că acum este cea mai mică şi vorbim aici de un TVA de 5% şi de toate aceste facilităţi”, a declarat ministrul Turismului la Mediaș, scrie ecopolitic.ro. Recent, la Topoloveni, și Liviu Dragnea a vorbit despre proiectele guvernamentale menționând succesul reprezentat de programul ”Roșia românească”.

În cadrul acestuia s-au înscris deja 18.000 de fermieri, iar proiectele de ajutorare a românilor din mediul rural se vor bucura în continuare de finanțare. Ministrul Agriculturii l-a însoțit pe Dragnea pe teren și a promis noi sere dotate corespunzător pentru fermieri, cu finanțare de la stat.