News

Un nou post TV Ultra HD, după Digi 4k de la RCS & RDS. Televiziunea a început testele de emisie

13.04.2019 | 15:23
Un nou post TV Ultra HD, după Digi 4k de la RCS RDS

Televiziunea Travel Mix 4K emite teste în rețeaua Ines din București la rezoluție ultra HD cu HDR. Postul este diferit față de Travel Mix HD și urmează să fie împărțit și altor operatori de cablu. Reprezentanții televiziunii informează și că în ultima perioadă Travel Mix a produs mai multe emisiuni, în limba engleză, de promovare turistică în formatul 4K, pentru a influența în mod pozitiv creșterea turismului.

Un nou post TV Ultra HD, după Digi 4K de la RCS & RDS

De altfel, potrivit paginademedia.ro, de la începutul lunii ianuarie Consiliul Național al Audiovizualului a aprobat schimbarea licenței Travel Mix, așa că poate începe lejer emisia în sistemul Ultra HD.

De menționat este că, deși nu se știe câți român i au activat Digi 4K, în România a fost aprobată recent licența de difuzare pentru un alt post TV care să emită în rezoluție 4K. Travel Mix 4K urmează să fie al doilea post TV din România, după Digi 4K , ce va transmite în acest format, iar cei de la RCS & RDS ar trebui să îl aibă în grila din momentul în care va fi oferit de proprietarii postului respectiv.

Un nou post TV Ultra HD, după Digi 4k de la RCS RDS. Televiziunea a început testele de emisie
Televiziunea a început testele de emisie

Postul este provocarea tehnologiei

De altfel, reprezentanții Digi au luat lumea prin surprindere cu decizia de a lansa primul post TV 4K în țara noastră. În data de 20 noiembrie a anului 2018, televiziunea de turism Travel Mix a răspuns la câteva întrebări adresate de HD Satelit.

Un nou post TV Ultra HD, după Digi 4k de la RCS RDS. Televiziunea a început testele de emisie
Proiectul este o provocare a tehnologie

La întrebarea cum s-a decis demararea proiectului Travel Mix 4K, reprezentanții postului au spus: „Este provocarea tehnologiei care nu stă pe loc, deja 8K ne bate la ușă. Un model de televizor 8K a fost pus deja la vânzare în magazine din România. Suntem o televiziune de turism și dorim o calitate cât mai bună a imaginii. Sute de mii de români care au investit sau vor investi în televizoare 4K. Și sunt mult mai multe motive să susținem un asemenea demers”.

Tags: