News

Un nou protest împotriva restricțiilor în București: „Nu mai putem supraviețui. Avem nevoie să muncim”. Update

03.04.2021 | 22:31
Un nou protest impotriva restrictiilor in Bucuresti Nu mai putem supravietui Avem nevoie sa muncim Update
ADVERTISEMENT

Câteva sute de persoane s-au adunat în Piața Universității din București, cerând autoritățile să renunțe la măsurile restrictive de combatere a epidemiei. Manifestanții de la Universitate au ajuns în Piața Victoriei, numărul lor fiind estimat la circa 500. 

UPDATE ora 22:10. Manifenstanții au ajuns în cele din urmă în fața Palatului Parlamentului și continuă să protesteze împotriva restricțiilor.

ADVERTISEMENT

UPDATE ora 20:50. Coloana de manifestanți a plecat din Piața Victoriei spre parcul Izvor, oprindu-se și în fața unui post de televiziune, care a adresat numeroase jigniri la adresa protestatarilor în ultimele 7 zile. Oamenii vor să protesteze și în fața Parlamentului.

Organizatorul protestelor din Capitală a depășit numărul permis de 100 de persoane, lucru care va atrage cu sine o sancțiune contravențională. Anunțul a fost făcut de reprezentatul Jandarmeriei, Alexandru Iacob.

ADVERTISEMENT

Potrivit unui post de televiziune, în momentul de față, în piața Victoriei sunt 800-1.000 de persoane. Ciprian Romanescu, reprezentantul Poliției a transmis că, până la acest moment, nu au fost înregistrate incidente.


UPDATE ora 19:44. Protestatarii au plecat din Piața Universității către sediul Guvernului din Piața Victoriei. Pe parcurs li s-a alăturat artistul Nicolae Voiculeț care a cântat la nai imnul național, „Deșteaptă-te române”. Printre manifestanți a fost zărit și copreședintele AUR, deputatul George Simion.

ADVERTISEMENT

Știrea inițială: Primii protestatari și-au făcut apariția în zona fântânii de la Universitate încă de la orele prânzului, punctul obișnuit de întâlnire de la protestele similare care au avut loc zilele trecute, transmite Libertatea.

Participanții la proteste au venit cu steaguri și vuvuzele și scandează „Libertate” și  „Jos dictatura medicală”.

ADVERTISEMENT

„Foamea ne scoate din casă”

Până în jurul orei 18.00, erau deja adunate circa 400 de persoane, iar numărul continua să crească. La protest au venit și lucrători din industria Horeca, serios afectată de restricțiile impuse de la declanșarea pandemiei.

Este foamea care ne scoate din casă. În momentul de faţă, noi nu mai putem să supravieţuim. Ne cerem dreptul nostru la muncă. Nimeni nu se uită la noi de la Guvern. Nimeni nu vine sa ne întrebe ce vrem. Avem nevoie să muncim”, a declarat unul dintre participanții la protest.

La fața locului sunt prezenți și jandarmii. În cursul zilei, Jandarmeria a emis un comunicat în care cere manifestanților să nu încalce normele care reglementează ordinea publică.

Astăzi, 03 aprilie a.c., în Municipiul București, sunt anunțate mai multe adunări publice, la care există posibilitatea să participe un public numeros, în Piața Universității, Piața Victoriei, Piața Revoluției și alveola Parcului Izvor. Conform cadrului legal în vigoare, Jandarmeria are obligația de a asigura măsurile de ordine publică atunci când au loc manifestații la care participă un număr mare de persoane, pentru a asigura protecția participanților și a celorlalți cetățeni și pentru a preveni și combate fapte antisociale de natură să tulbure ordinea și liniștea publică”, se spune în comunicat.

Pompiliu Diplan, unul dintre organizatorii protestului, a precizat că protestatarii vor pleca în marș spre Piața Unirii, iar de acolo spre Parlament. Diplan a dat asigurări că dacă vor găsi petarde asupra protestatarilor, îi vor preda autorităților pentru a se desfășura totul în condiții pașnice. Protestatarii au autorizație până la ora 20.00.

ADVERTISEMENT