News

Un nou record de infectări în Germania. Țara este în carantină de aproape o săptămână

07.11.2020 | 16:59
Un nou record de infectari in Germania Tara este in carantina de aproape o saptamana
ADVERTISEMENT

Bilanțul cazurilor de îmbolnăvire cu virusul Sars-COV-2 crește pe zi ce trece în Germania și pune la grea încercare sistemul sanitar, deși până nu demult părea că situația este ținută sub control. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 23.399 de noi infectări, potrivit datelor furnizate de autorități și citate de DPA.

Cifrele îi îngrijorează pe specialiști, în condițiile în care a trecut aproape o săptămână de la instituirea carantinei parțiale și a unor restricții dure precum închiderea tuturor barurilor, cluburilor şi restaurantelor.

ADVERTISEMENT

În plus, activitățile culturale şi sportive în spaţii închise sunt strict interzise până la sfârșitul acestei luni, iar populația trebuie să evite deplasările neesențiale. Potrivit cancelarului Angela Merkel, noile măsuri își propun să limiteze impactul economic și să mențină şcolile şi grădiniţele deschise pe toată durata carantinei.

Germania înregistrează un nou record al cazurilor de îmbolnăvire în a șasea zi de carantină

Sistemul nostru sanitar astăzi încă poate face faţă acestei provocări, dar în ritmul actual al infectărilor va ajunge la limitele capacităţilor sale în câteva săptămâni”, a explicat Merkel, adăugând că toate companiile afectate de noile restricții vor beneficia de un program de ajutor de urgență.

ADVERTISEMENT

Bilanțul total al persoanelor care s-au infectat până acum cu noul coronavirus a ajuns în Germania la 642.488. Dintre acestea, 23.399 de cazuri au fost raportate în ultimele 24 de ore, în timp ce 21.506 s-au înregistrat în cursul zilei de vineri.

Raed Arafat: „România nu este în cea mai proastă situație din Europa”

Revenind pe plaiurile mioritice, trebuie spus că ne confruntăm la rândul nostru cu o creștere alarmantă a numărului de infectări și vom intra începând din data de 9 noiembrie într-o carantină parțială care aduce noi restricții.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, Raed Arafat dă asigurări că România „nu se află în cea mai proastă situație din Europa” și că bilanțul va începe să scadă semnificativ până în decembrie, când vor avea loc alegerile parlamentare.

Eu cred că o să urmeze o creștere în continuare, asta este clar, în următoarele zile, poate în următoarea săptămână, în următoarele două săptămâni, dar la o lună, ce sperăm, este să fi ajuns la un platou, să înceapă scăderea.

ADVERTISEMENT

Numai că și scăderea, ca să luăm măsuri de relaxare, trebuie să fie una importantă. Adică nu putem să luăm o scădere de 1%-2% să spunem gata, am rezolvat.

Totuși, România nu se află în cea mai proastă situație din Europa. Ei au luat măsuri mai dure pe alte părți, de exemplu, dacă vedeți în Franța măsurile sunt mult mai dure. Deci acolo este chiar un lockdown, cum se spune.

Noi nu am ajuns încă la un lockdown, noi luăm anumite măsuri și aici s-ar putea să vedeți că și în alte țări peste o săptămână-două să închidă școlile”, a declarat șeful DSU.

ADVERTISEMENT