Fotbal intern

Un nou record negativ pentru Universitatea Craiova: a ajuns la trei meciuri la rând fără gol marcat!

13.01.2021 | 13:14
Un nou record negativ pentru Universitatea Craiova a ajuns la trei meciuri la rand fara gol marcat
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova a ajuns la trei meciuri consecutive fără gol marcat, stabilind un nou record negativ. Acest lucru nu s-a mai întâmplat la echipa olteană de doi ani și jumătate, de pe vremea când italianul Devis Mangia se afla pe banca echipei din Bănie. 

Remiza „albă” cu Sepsi nu a picat deloc bine. În anul în care „juveții” vor să sărbătorească primul titlu după o așteptare de 30 de ani, jocul nu arată deloc bine, ba, mai mult, Universitatea Craiova a stat pe final pe emoții în partida de pe „Ion Oblemenco”.

ADVERTISEMENT

Pentru a nu se ajunge la mai multe contraperformanțe de acest fel, patronul Mihai Rotaru a luat noi decizii și l-a adus pe Rui Santos, preparator fizic ce a trecut și pe la Reading, echipa lui George Pușcaș. FANATIK a anunțat în exclusivitate informația. Acesta s-a aflat în tribune la meciul cu Sepsi.

Universitatea Craiova, trei meciuri fără victorie și fără gol marcat! Contraperformanța nu s-a mai întâmplat de la începutul sezonului 2018-2019

Universitatea Craiova începe să piardă teren în lupta pentru câștigarea campionatului. Oltenii au ajuns la cel de-al treilea meci fără victorie în Liga 1, după înfrângerea cu FCSB și egalurile albe cu CFR și Sepsi.

ADVERTISEMENT

Corneliu Papură este tot mai contestat, iar primul joc oficial din 2021 a confirmat că echipa nu arată deloc bine, indiferent care a fost starea gazonului. Ionel Dănciulescu și Ion Crăciunescu au fost vehemenți la adresa lui „Papi: „Jocul e penibil! N-am mai văzut niciodată Craiova atât de slabă. Papură caută scuze, iarba prea mare, terenul înghetat… Trebuie schimbat” și „Craiova are nevoie de un antrenor cu experienţă, care să se impună în vestiar. Craiova nu are aşa ceva în momentul de faţă şi suferă,” au fost reacțiile celor doi.

De altfel, tehnicianul a condus echipa spre egalarea unei contraperformanțe de la începutul sezonului 2018-2019, cel care a urmat după câștigarea Cupei României.

ADVERTISEMENT

Atunci, „leii” au ajuns la trei jocuri oficiale consecutive fără gol marcat. A fost înfrângerea cu CFR Cluj din Supercupa României, disputată chiar pe stadionul „Ion Oblemenco”, scor 0-1, remiza „albă” cu Poli Iași, tot de pe teren propriu, și înfrângerea din deplasare cu Sepsi. În acea vreme, pe banca Universității Craiova se afla Devis Mangia, chiar omul care se bucura de simpatia publicului, deoarece câștigase un trofeu intern după așteptare de 25 de ani.

  • 2 goluri primite și 0 înscrise are Universitatea Craiova în ultimele 3 meciuri oficiale
  • 19-9 este golaverajul Universității Craiova în acest sezon al Ligii 1
ADVERTISEMENT

Corneliu Papură a dat vina pe teren pentru prestația jucătorilor săi: „A fost hazard”

Suspendat, antrenorul Craiovei a urmărit din tribune prestația jucătorilor săi și a declarat că rezultatul este echitabil la ceea ce s-a jucat. Din perspectiva sa, terenul acoperit de zăpadă din prima repriză a cântărit greu în performanța jucătorilor aflați în lupta pentru balon:

„O primă repriză în care terenul și-a pus amprenta asupra spectacolului fotbalistic. A fost un hazard continuu, nu s-a putut. În repriza a doua, pe un teren greu, am reușit să avem două-trei situații de poartă. Per ansamblu, cred că este un rezultat echitabil.

Să sperăm că terenurile pe care vom juca nu vor afecta integritatea jucătorilor, pentru că pot fi înghețate și va fi complicat să aibă loc un meci. Sperăm ca terenurile să fie practicabile, iar spectacolul fotbalistic să fie cât mai bun. Vom vedea atunci cum va fi cu Astra. Vom vedea cum va fi vremea, terenul. Joacă multe echipe pe acel teren. Vom vedea la ora meciului ce putem alinia și cum va fi terenul. Trebuie să ne adaptăm condițiilor și să câștigăm,” a declarat Corneliu Papură.

Universitatea Craiova poate pierde poziția a doua pe care o ocupă în acest moment, dacă CFR Cluj va câștiga meciul de joi de pe teren propriu cu Academica Clinceni.


  • (P) Cota BETANO pentru Astra – U Craiova: 2,10 este cota pentru „peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT