Sport

Un nou scandal a izbucnit în sport pe axa România – Ungaria! Federația de hochei pe gheață, acuzații grave pentru Sport Club Miercurea Ciuc

Echipa de hochei pe gheață Sport Club Miercurea Ciuc este acuzată de federație că ocolește meciurile din campionatul intern, dar joacă în Ungaria.
01.02.2023 | 17:10
Un nou scandal a izbucnit in sport pe axa Romania  Ungaria Federatia de hochei pe gheata acuzatii grave pentru Sport Club Miercurea Ciuc
Echipa de hochei pe gheață Sport Club Miercurea Ciuc este acuzată de federație că ocolește meciurile din campionatul intern, dar joacă în Ungaria
ADVERTISEMENT

După ce fotbalul a adus scandările xenofobe de la partida Sepsi OSK – FC U Craiova, hocheiul pe gheață nu putea rămâne mai prejos când vine vorba de ”ciocnirile” pe axa România – Ungaria.

Sport Club Miercurea Ciuc, implicată într-un scandal uriaș la hochei pe gheață

Hocheiul pe gheaţă nu poate sta departe de scandaluri. Federația Română a acuzat echipa Sport Club Miercurea Ciuc de o atitudine lipsită de fair play, respect şi consideraţie, după ce aceasta a anunţat că nu poate juca în campionatul naţional din cauza accidentărilor şi virozelor, dar a fost aptă pentru o competiție în Ungaria.

ADVERTISEMENT

”Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă se declară consternată de atitudinea lipsită de fair play, respect şi consideraţie a unei echipe de club faţă de competiţiile naţionale în care aceasta este înscrisă, ca şi faţă de celelalte echipe participante.

Echipa respectivă, Sport Club Miercurea Ciuc, evită meciurile din campionatul intern (deşi este finanţată din fonduri publice prin Ministerul Sportului), alegând în schimb să participe în Erste Liga – competiţie de hochei pe gheaţă în care concurează, alături de 7 echipe de club din Ungaria şi 3 formaţiuni sportive din România”, se arată într-un comunicat al FRHG, conform news.ro.

ADVERTISEMENT

SC Miercurea Ciuc ar fi trebuit să joace în campionatul României pe 28 ianuarie împotriva formației CSM Corona Brașov, dar cu o zi înainte de meci a anunţat că nu se va mai prezenta din cauza accidentărilor şi a îmbolnăvirii unor jucători.

În ciuda problemelor medicale pe care le-au invocat la partida de hochei pe gheață din România, la doar 48 de ore de la anunț, ciucanii au jucat în formaţie completă în Erste Liga, împotriva echipei FEHA19.

ADVERTISEMENT

Cum se poate amâna un meci din campionatul României

Conform regulamentului Campionatului Naţional schimbarea datei, a orei sau a locului de desfăşurare a unei partide poate fi realizată cu acordul federaţiei, cu trei zile înaintea programării inițiale, în baza unei cereri în care se prezintă motivele și care trebuie să fie însoțită de acceptul adversarilor. Nerespectarea acestor prevederi duce la pierderea meciului cu 0-5.

”Am constatat cu mâhnire că există cluburi care activează şi sunt înregistrate juridic pe teritoriul României, dar care tratează cu indiferenţă, dacă nu chiar cu dispreţ, competiţii în care au ales de bunăvoie să se înscrie. Toate acestea, în timp ce abordează ca prioritare confruntările de peste hotare, din Ungaria.

ADVERTISEMENT

Considerăm atitudinea clubului SC Miercurea Ciuc cu privire la campionatul naţional şi faţă de adversarii săi ca lipsită de orice urmă de respect şi fair play. Este şi mai gravă atitudinea dispreţuitoare care se întrezăreşte din felul în care îi tratează pe cei care au ghinionul de a-i avea drept adversari.

Aceştia ajung să îşi irosească resursele în timp ce reprezentanţii Sport Club Miercurea Ciuc aleg ceea ce consideră că e mai important pentru ei, respectiv participarea în Erste Liga. În primul rând, suntem în România, nu în Ungaria, iar cei de la Miercurea Ciuc s-au înscris nesiliţi de nimeni în campionatul naţional”, a declarat Alexandru Smeu, preşedintele Comisiei de Competiţii din cadrul FRHG.

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”