Sport

Un nou scandal cu ministrul Sportului în prim-plan! Eduard Novak, comision de 75.000 de euro pe când era președinte la FR Ciclism

Ministrul Sportului, Eduard Novak, este implicat într-un nou scandal, de această dată unul financiar. Campionul paralimpic și-a luat un comision de 75.000 de euro în perioada când era președintele federației de ciclism.
08.06.2022 | 18:25
Un nou scandal cu ministrul Sportului in primplan Eduard Novak comision de 75000 de euro pe cand era presedinte la FR Ciclism
Ministrul Sportului, Eduard Novak, este implicat într-un nou scandal, de această dată unul financiar. Campionul paralimpic și-a luat un comision de 75.000 de euro în perioada când era președintele federației de ciclism. Sursă foto: Facebook Eduard Carol Novak
ADVERTISEMENT

În urmă cu două luni, Novak era contestat de o fostă mare gimnastă pentru faptul că a uitat-o în momentul în care a decis să schimbe numele unor săli de sport din întreaga țară.

Comision de 75.000 de euro pentru Eduard Novak

De această dată, scandalul care îl are în prim-plan pe Eduard Novak este unul cu implicații financiare. Ministrul Sportului și-ar fi dat un comision de 75.000 de euro pentru aducerea unui sponsor la Federația Română de Ciclism.

ADVERTISEMENT

ProSport a publicat acte prin care se poate observa că actualul ministru a primit un comision de 5%, în valoare de 75.000 de euro, pentru contractul semnat între FR Ciclism și firma Auchan. Mai mult, unul dintre cei care au semnat pentru aprobarea acestui comision este chiar Novak.

 

 

Suma este una care atrage atenția, în condițiile în care Eduard Novak avea un salariu lunar de 1.000 de euro în perioada când se afla la șefia Federației Române de Ciclism. Același comision l-a mai primit și Valentin Ionescu.

ADVERTISEMENT

Gafe pe bandă rulantă ale ministrului Sportului

În urmă cu o lună, ministrul Eduard Novak a fost implicat și în scandalul declanșat la echipa națională de hochei pe gheață a României, după ce majoritatea jucătorilor din prima reprezentativă au intonat imnul Ținutului Secuiesc la meciul cu Ungaria, de la Campionatul Mondial din Slovenia.

Acesta le-a luat apărarea sportivilor de etnie maghiară din prima reprezentativă a României și i-a acuzat de lipsă de respect pe cei care au contestat atitudinea jucătorilor care au ”fraternizat” cu suporterii Ungariei și au intonat împreună imnul Ținutului Secuiesc.

ADVERTISEMENT

La scurt timp după acel scandal, Novak a fost provocat într-o emisiune TV să cânte imnul României, dar a preferat să zâmbească fără să spună nimic, în timp ce moderatorul fredona versurile, aşteptându-se ca ministrul să continue după prima strofă.

Scandalul de la naționala de hochei pe gheață a României ar putea avea urmări grave pentru ministrul Sportului, care ar putea fi demis cu o moțiune simplă în Parlament, pe care a anunțat-o liderul Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR).

ADVERTISEMENT

Ministrul Eduard Novak a făcut o nouă gafă înainte de finala Cupei României la fotbal. Ministrul Sportului a felicitat cluburile Sepsi şi Csikszereda pentru că au ajuns în finalele Cupei României, însă i-a omis pe cei de la Voluntari.

ADVERTISEMENT
Tags: