News

Un nou scandal în Biserica Ortodoxă Română. Părintele Calistrat, acuzat că a bătut două femei

Părintele Calistrat, duhovnic celebru în România, a fost filmat când a lovit o femeie în curtea bisericii, provocând un nou scandal în BOR.
10.11.2022 | 13:16
Un nou scandal in Biserica Ortodoxa Romana Parintele Calistrat acuzat ca a batut doua femei
Un nou scandal în BOR. Foto: Libertatea
ADVERTISEMENT

Preotul Calistrat Chifan, de la Mănăstirea Vlădiceni din Iași, îi aplică unei enoriașe un croșeu, de față cu mai mulți enoriași, lucru surprins pe filmare.

Preot filmat când lovește o enoriașă

În filmare apar mai multe persoane într-o seară, în ceea ce pare a fi o ceartă între mai mulți oameni. La un moment dat părintele o lovește pe femeie, care cade la pământ.

ADVERTISEMENT

Fața părintelui Calistrat se vede destul de clar pe filmare, potrivit sursei citate. Momentul poate fi văzut AICI.  Între timp, o femeie îl apostrofează pe preot pentru gest.

“Cum puteţi să faceţi aşa ceva?”, urlă femeia. Ulterior, două femei au depus plângere la Poliție împotriva părintelui, lucru confirmat de autorități, potrivit Libertatea.ro.

ADVERTISEMENT

“La data de 9 noiembrie a.c., în jurul orei 18:00, polițiștii Secției nr. 5 Poliție Iași au fost sesizați de către o femeie despre faptul că atât ea, cât și sora sa au fost agresate de către un bărbat, în timp ce se aflau la un lăcaș de cult.

În cauză, polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a situației de fapt și luării măsurilor legale”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Iași, Anca Vîjiac.

ADVERTISEMENT

Între timp, Mitropolia Moldovei și Bucovinei a anunțat că nu există momentan nicio plângere depusă la instituția lor, însă e posibil să fie declanșată o anchetă în acest sens.

”Am primit aceste imagini video și, desigur, se vor cerceta atât fapta în sine, cât și contextul ei. Până la această oră, la Centrul Eparhial din Iași nu s-a primit nici un fel de reclamație. În orice caz, este absolut regretabil, condamnabil și categoric nu onorează pe nimeni un astfel de gest. Omenește vorbind, fiecare dintre noi avem limite și neputințe.

ADVERTISEMENT

Creștinește este însă să căutăm a răbda până la capăt și să binecuvântăm pe cei ce ne-ar provoca, căutând acele soluții care să fie și legale, și nesmintitoare”, a declarat, pentru Libertatea preotul Constantin Sturzu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Iașilor.

Un personaj controversat, părintele Calistrat le recomanda enoriașilor în pandemie să facă gargară cu apă, sare, agheasmă, țuică și albastru de metil pentru a nu se infecta cu virusul.

Asta, în condițiile în care părintele are un canal de Youtube urmărit de peste 800.000 de persoane.

ADVERTISEMENT