News

Un nou scandal în Educație. Profesorii se plâng că nu primesc materiale didactice: “Bucătarul vine cu făina de acasă? Nu mai cumpărați pe banii voștri!”

23.09.2020 | 11:19
Un nou scandal in Educatie Profesorii se plang ca nu primesc materiale didactice Bucatarul vine cu faina de acasa Nu mai cumparati pe banii vostri
ADVERTISEMENT

Un nou scandal ca la ușa cortului stă să erupă în Educație. De data aceasta este rândul profesorilor să acuze. După doar câteva zile de școală, cadrele didactice au început să-și spună toate nemulțumirile. Acestea au luat foc pe rețelele de socializare și solicită de zor mai multe schimbări.

În primul rând, profesorii sunt supărați pentru că nu au primit materiale pentru a lucra cu elevii. Mulți dintre ei spun că laptopurile promise și abonamentele la internet au fost mai degrabă „abureli electorale”.

ADVERTISEMENT

Colegiul Cadrelor Didactice, grup la care au aderat peste 30 de mii de oameni, nu a ezitat și a scos în evidență mai multe abateri. Aceștia spun că nu mai sunt de acord să plătească din buzunarul propriu pentru binele școlilor.

Scandal ca la ușa cortului în Educație

„Brutarul nu vine la munca cu faina lui. Constructorul nu cumpara cimentul. Soferul nu face distributie cu masina lui.

ADVERTISEMENT

Vanzatoarea nu cumpara marfa din banii ei pentru magazin. Medicii nu cumpara medicamente si seringi pentru pacienti.

Avocatii nu platesc clientilor taxele de timbru si cheltuielile de judecata. Functionarii din administratie nu vin la munca cu laptopurile personale.

ADVERTISEMENT

Doar profesorilor li se cere sa-si foloseasca laptopurile personale, telefoanele pentru binele scolii si elevilor in timp ce tot ei ne acuza ca am stat acasa platiti 7 luni nefacand nimic iar politicienii folosesc masinile, telefoanele din banii statului. Bravo!” se arată într-o postare a profesorilor îndelung dezbătută

Nici măcar vestea că ar putea beneficia de mărire de salariu nu i-a mai bucurat pe profesori. „Pentru că nu avem un sindicat puternic rămânem mereu de căruță. Acum, în plină campanie, și-au adus aminte distinșii politicieni de noi. Habar n-au ce s-a întâmplat până acum, ăsta este adevărul.

ADVERTISEMENT

Am fost cantitate neglijabilă și așa o să rămânem mereu. Probabil că ne vor arunca niște bănuți și la fel de probabil noi vom fi primii care rămânem fără ei la primele tăieri. Este o mită electorală, acesta e adevărul”, a spus pentru FANATIK Secrieru Ioana, profesor la un liceu din Capitală.

Mai mult de atât, cadrele didactice sunt îngrijorate de creșterea numărului de cazuri de coronavirus din școli. Zeci de profesori și elevi s-au îmbolnăvit după ceva mai mult de o săptămână de școală.

„În ochii unora, vinovați suntem tot noi, profesorii. Ne îmbolnăvim pentru că vrem noi, ne place, nu pentru că măsurile de siguranță gândite sunt inexistente și inumane pe alocuri”, a continuat cadrul didactic.

Conform datelor oficiale în București, dar și în Galați, Timiș și Cluj au fost probleme serioase cu răspândirea COVID-19 după debutul anului școlar.

 

ADVERTISEMENT