News

Un nou scandal la 112, după un accident soldat cu moartea unui om. Ce a făcut dispecerul serviciului de urgenţă

03.09.2019 | 11:43
Un nou scandal la 112 dupa un accident soldat cu moartea unui om Ce a facut dispecerul serviciului de urgenta

Încă un scandal în care este implicat un dispecer de la 112 a izbucnit de această dată în județul Ialomița! Apar noi și noi cazuri în care operatorii de la serviciul de urgență 112 îi tratează cu indiferență pe oamenii care caută ajutor la serviciul de urgență!

Un nou scandal la 112. Polițistul a ignorat un apel, iar șoferul reclamat a ucis un om

De data aceasta, poliţiştii din judeţul Ialomiţa au început o anchetă după ce un dispecer a preluat apelul unui bărbat din comuna Reviga şi i-ar fi spus „Închide domnule, că ţii linia ocupată!”. Apelantul sesiza un şofer beat care după aceea a provocat un accident rutier grav, soldat cu moartea unui om și rănirea a altor doi.

Poliţiştii de la Biroul de Control Intern din cadrul Inspectoratului de Poliţie Ialomiţa au început o anchetă, după ce un dispecer ar fi ignorat solicitarea unui bărbat din comuna Reviga, care a anunţat vineri că un şofer din localitate pune în pericol viaţa participanţilor la trafic.

Un nou scandal la 112
Un nou scandal la 112

Accidentul putea fi evitat, dacă polițistul de la 112 își făcea datoria

„Accidentul putea fi evitat, dacă dispecerul de la 112 ar fi luat în considerare apelul făcut ieri, la ora 13.40, de către cumnatul meu, din Reviga, semnalând că un tânăr Marian, din localitate, deranjează liniştea publică, conducând autoturismul cu viteză foarte mare, cu muzica dată la maxim, sub influenţa alcoolului. Răspunsul a fost <închide domnule, că ţii linia ocupată!!!>…acest tânăr e parte a accidentului… Consecinţa: trei victime”, a scris o femeie, pe Facebook.

Poliţiştii de la Control Intern vor decide, la finalul verificărilor, dacă dispecerul a acţionat conform regulamentului şi vor stabili dacă se impun sancţiuni împotriva acestuia. Aceştia vor verifica dacă tânărul reclamat este cel care a provocat accidentul produs între două autoturisme, soldat cu trei victime cu vârste cuprinse între 17 şi 21 de ani. Evenimentul a avut loc sâmbătă între localităţile Cocora şi Reviga. Un adolescent de 17 ani, pasager în unul dintre autoturisme a fost transportat cu un elicopter la un spital din Capitală, unde a decedat.

„În referire la aspectele apărute în spaţiul public, cu privire la modul de gestionare a unui apel 112 de către poliţiştii din cadrul IPJ Ialomiţa, conducerea instituţiei a dispus efectuarea de verificări, urmând ca, la finalizarea acestora, să se ia măsuri în consecinţă. Verificările sunt realizate de ofiţeri din cadrul Biroului de Control Intern din cadrul IPJ Ialomiţa”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al IPJ Ialomiţa, Ludmila Dascălu.

Un alt scandal recent a avut loc în Caracal, unde Alexandra Măceșanu, în vârstă de 15 ani, a sunat de trei ori la 112 pentru a reclama faptul că a fost răpită. După ce a fost crezută cu greu, polișiștii au ajuns la locul unde a fost ținută captivă după 20 de ore, timp în care fata ar fi fost ucisă, tranșată și incendiată.