Sport

Un nou scandal la Dinamo. Au vrut să-l ia din pat cu jandarmii! „Uneori nu pot să respir, nu să trăiesc!” Exclusiv

Sever Rocsin a fost chemat în fața instanței de RTZ-ul condus de Răzvan Zăvăleanu. E acuzat de „înscriere în fals”. Administratorul ACS Dinamo e grav bolnav, fiind netransportabil!
06.04.2023 | 21:53
Un nou scandal la Dinamo Au vrut sal ia din pat cu jandarmii Uneori nu pot sa respir nu sa traiesc Exclusiv
Un nou scandal la Dinamo! Au vrut să-l ia cu jandarmii la tribunal: „Uneori nu pot să respir, nu să trăiesc!” FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

Planul modificat de reorganizare propus de reprezentantul administratorului judiciar Răzvan Zăvăleanu și respins de judecătorul sindic în decembrie 2022 continuă să creeze controverse la Dinamo.

RTZ acuză că semnătura lui Sever Rocsin îi aparține lui Marius Bacria!

Planul a fost contestat la vremea respectivă de Asociația Clubul Sportiv Fotbal Club Dinamo (Dinamo-Badea), Dorin Șerdean și Cornel Țălnar, dar războiul continuă. În februarie, administratorul judiciar RTZ & Partners a contestat semnătura lui Sever Rocsin, administratorul special de la ACS FC Dinamo, în cererea depusă la dosar.

ADVERTISEMENT

Administratorul judiciar susține că este vorba de o „Înscriere la fals”. Claudiu Balog, practicianul în insolvență cu drept de semnătură din partea RTZ, mâna dreaptă a lui Răzvan Zăvăleanu, a acuzat că semnăturile îi aparțin lui Marius Bacria, directorul executiv de la ACS FC Dinamo.

Sever Rocsin este grav bolnav! Zăvăleanu a vrut să îl aducă în instanță!

La ultimul termen de la tribunal, reprezentantul lui Sever Rocsin a depus la dosarul cauzei o adeverință care atestă imposibilitatea permanentă de prezentare a administratorului special în fața instanței, acceptată de judecător. Sever Rocsin se confruntă cu o problemă gravă de sănătate și nu poate să se prezinte în fața instanței pentru a răspunde acuzațiilor de înscriere în fals.

ADVERTISEMENT

Însă, administratorul judiciar RTZ a mers mai departe și a cerut judecătorului sindic să constate dacă există condiții prin care organele de urmărire penală să fie sesizate. Astfel încât Sever Rocsin să fie adus în fața instanței pentru a răspunde acuzațiilor, chiar și cu intervenția jandarmilor dacă nu vrea altfel!

Sever Rocsin, în exclusivitate pentru FANATIK: „Uneori nu pot să respir, nu să trăiesc!”

FANATIK l-a contactat pe Sever Rocsin cu privire la această situație. Administratorul special de la ACS FC Dinamo se declară șocat de insistența de a fi chemat să fie prezent în fața tribunalului pentru o semnătură pe un document care nu reprezintă o mare miză.

ADVERTISEMENT

Bună ziua, domnule Rocsin. Ne puteți explica cum stau lucrurile în acest proces în care sunteți acuzat de înscriere în fals?

– Eu n-am înțeles de la bun început ce dorește acest domn Balog. În viața mea am căutat să nu fac ceva pe lângă lege. Mai ales în momentul în care suntem doi oameni în toată firea. Ce folos aș fi avut eu sau oricine altcineva să falsific o semnătură care nu are niciun fel de folos în sine? Se ducea un act la Dinamo…

ADVERTISEMENT

Cu privire la procesul de insolvență și contestarea planului de reorganizare…

– Exact. Eu sunt într-un hal… Am contactat acum câțiva ani un emfizem pulmonar cronic. Uneori nu pot să respir, nu să trăiesc! Sunt și fizic slăbit. Probabil semnăturile diferă una de cealaltă, nu sunt absolut identice.

„Mi-era greu să merg dacă puteam? Eu n-am ieșit de un an și jumătate, înnebunesc în casă”

Acuzația este că a semnat domnul Bacria în locul dumneavoastră…

– Nu este adevărat! Vine băiatul ăla la mine cu actele să le semnez pentru că nu pot să mă deplasez. Este o mizerie pe care băiatul ăsta… Probabil are un interes să lungească treaba cu Dinamo, cu ceea ce scrie acolo. A găsit acum imbecilitatea asta. Le-am spus să vină la mine să le dau specimene de semnătură, le dau specimene din bancă. Să se uite la toate actele pe care le-am semnat în Guvern. E așa de complicat? O mizerie, nu mai știu ce să facă.

Da, e surprinzător modul agresiv prin care se încearcă aducerea dumneavoastră în fața instanței…

– Păi nu mă duceam? Mi-era greu să merg dacă puteam? Eu n-am ieșit de un an și jumătate, înnebunesc în casă! Ce credeți? Că nu ieșeam (n.r. – tușește)? Poate vor să trimită jandarmii să mă aducă, ce să mai zic?

Nu au fost de acord să vină la dumneavoastră să ia specimene de semnături?

– N-au venit. Dacă semna Bacria să zicem. Venea, îi dădeam o delegare și îi transmiteam să pună o bară și să semneze pentru mine. Era asta o problemă? Nu puteam să îi spun treaba asta?

Și atunci care ar fi interesul și acest efort pentru așa ceva?

– Probabil țin cu tot dinadinsul să vin în fața instanței pentru că ei știu că nu pot veni! Și atunci, ca să o lase în coadă de pește, să nu se încheie toată tărășenia asta, au insistat cu treaba asta.

Sever Rocsin a fost consilierul personal al lui Adrian Năstase în perioada în care acesta a fost premierul României. El este și nașul gemenilor lui Cristi Borcea.

Replica lui Răzvan Zăvăleanu: „Legea îl cheamă în fața instanței, nu noi!”

FANATIK l-a contactat și pe reprezentantul administratorului judiciar de la Dinamo, Răzvan Zăvăleanu. Acesta a declarat că Sever Rocsin nu este chemat în fața instanței de RTZ, ci de lege.

„Este o speță în fața justiției, să se pronunțe. Legea îl cheamă în fața instanței, nu noi. Este pe rolul unor instanțe, o să lăsăm să se judece. Nu vream să facem alte comentarii. Nu vrem răul nimănui, dar vrem să supraviețuiască Dinamo”, a fost replica lui Zăvăleanu.

ADVERTISEMENT