News

Un nou scandal zguduie Casa Regală. Prințul Michael de Kent, acuzat că oferă acces la anturajul lui Vladimir Putin

09.05.2021 | 16:51
Un nou scandal zguduie Casa Regala Printul Michael de Kent acuzat ca ofera acces la anturajul lui Vladimir Putin
ADVERTISEMENT

După desele conflicte din ultima perioadă, un nou scandal zguduie Casa Regală Britanică. Prințul Michael de Kent, vărul Reginei Elisabeta, este acuzat că ar fi dispus să își tranzacționeze influența pentru a facilita accesul unor investitori la anturajul liderului de la Kremlin, Vladimir Putin.

Mișcarea feței regale din insulă este cu atât mai surprinzătoare cu cât are loc în contextul relaţiilor dezastruoase pe axa Londra – Moscova.

ADVERTISEMENT

Acest scandal uriaș a fost scos la iveală în urma unei anchete publicată duminică de Sunday Times şi realizată împreună cu Channel 4, relatează BBC.

Prințul Michael de Kent, vărul Reginei Elisabeta, acuzat că oferă acces anturajului lui Vladimir Putin

Ziariștii celor două instituții media s-au dat drept reprezentanți ai unei companii sud-coreene care investeşte în aur şi care încearcă să investească în Rusia.

ADVERTISEMENT

Prietenul şi partenerul de afaceri prinţului, Simon Isaacs, al patrulea marchiz de Reading, 78 de ani, a fost înregistrat sugerând reporterilor sub acoperire că ducele de Kent poate fi angajat pentru a reprezenta interesele unei companii pe lângă Kremlin. Acesta l-a prezentat pe prinţul Michael ca fiind ”ambasadorul neoficial al Rusiei”.

În timpul întâlnirii, filmată cu camera ascunsă, prinţul Michael de Kent, în vârstă de 78 de ani, le-a propus serviciile sale de reprezentare pentru 10.000 de lire pe zi (11.500 de euro) şi le-a spus că poate înregistra un discurs de susţinere de la domiciliul său de la Palatul Kensington din Londra, care este de asemenea şi reşedinţa prinţului William, pentru 200.000 de dolari (164.000 de euro).

ADVERTISEMENT

Relațiile prietenoase dintre Prinţul Michael de Kent și Moscova sunt cunoscute de opinia publică. Acesta a fost decorat cu Ordinul Prieteniei în 2009 de preşedintele rus de atunci, Dmitri Medvedev, în perioada în care Vladimir Putin era premier.

Care a fost reacția anturajului Prințului Michael de Kent după aceste dezvăluiri

Biroul de presă al Prințului Michael de Kent a emis duminică un comunicat în care neagă relațiile cu Kremlinul. Serviciile prinţului au dat asigurări că el nu a mai avut niciun contact cu Vladimir Putin de la o întâlnire din 2013.

ADVERTISEMENT

Se mai precizează în comunicat că Simon Reading, ”un prieten bun, dorind să ajute, a făcut sugestii pe care prinţul Michael nu le-ar fi dorit şi pe care nu le-ar fi putut realiza”.

Prinţul nu este considerat un membru activ al familiei regale şi nu este remunerat de Casa Regală. El îşi câştigă existenţa prin activităţile de consiliere.

ADVERTISEMENT