Fotbal international

Acuzat că a vândut bilete la suprapreț, șeful delegației TVR de la Cupa Mondială din Qatar și-a dat demisia! Revenit din concediu, urma să fie cercetat. Update

TVR se află din nou în centrul unui scandal. Șeful delegației de la Cupa Mondială din Qatar și-a dat demisia după ce a fost acuzat că a vândut bilete în interes personal.
10.01.2023 | 22:00
Acuzat ca a vandut bilete la suprapret seful delegatiei TVR de la Cupa Mondiala din Qatar sia dat demisia Revenit din concediu urma sa fie cercetat Update
Un nou scandal la TVR. Cristian Oprean este acuzat că a vândut bilete la suprapreț pentru meciuri de la Cupa Mondială. Sursă foto: colaj Fanatik.
ADVERTISEMENT
10-01-2023
20:11

Șeful delegației TVR de la CM din Qatar și-a dat demisia după ce a fost acuzat că a vândut bilete la suprapreț

Cristian Oprean și-a dat demisia din Televiziunea Publică după 20 de ani. Șeful delegației TVR de la Campionatul Mondial din Qatar urma să fie pus sub cercetare de Comisia de disciplină pentru că a profitat de statut și a cumpărat bilete la meciurile de la Cupa Mondială 2022 pe care le vindea la suprapreț.

Coordonatorul redacției de sport a TVR-ului la Cupa Mondială a fost acuzat că a beneficiat de facilitatea pusă la dispoziție de FIFA postului public de televiziune și a vândut bilete la suprapreț. Deși, a susținut că mailul prin care a fost acuzat este „un bluf, o invenție, un fake, o înscenare ieftină”, Cristian Oprean urma să fie cercetat, anunță Pagina de Media

Într-un interviu acordat sursei menționate, Cristian Oprean a recunoscut că a cumpărat 64 de bilete la semifinalele și la finala Cupe Mondiale din Qatar fără să anunțe oficialii televiziunii publice. Totodată, Cristian Oprean declara că tichetele au fost achiziționate „pentru prieteni”

TVR se află din nou pe un butoi de pulbere după scandalul în care Marian Olaianos, comentatorul postului public de televiziune, a fost acuzat de agresiune de Nadine Vlădescu. Cristian Oprean, care se află în Qatar de la începutul Cupei Mondiale, este pus sub acuzare că a vândut bilete la suprapreț pentru a obține profit financiar.

Un nou scandal la TVR. Șeful delegației de la Cupa Mondială, acuzat de un român că a vândut bilete la suprapreț în interes personal

Redacția Sport a TVR-ului, post care difuzează în exclusivitate meciuri de la Campionatul Mondial din Qatar, a provocat un nou scandal în interiorul canalului public de televiziune. Cristian Oprean este acuzat că a vândut unui român biletele care erau puse la dispoziție TVR-ului, pentru a accesa fondurile în interes personal, conform Ziariștii.com.

ADVERTISEMENT

Cristian Oprean, coordonatorul delegației de la Cupa Mondială, s-a ocupat de zona administrativă în zona Golfului, având acces la contul TVR pe platforma EBU, prin care televiziunea română putea cumpăra cu prioritate un număr determinat de bilete la partidele de la Campionatul Mondial în locuri speciale ale stadioanelor.

TVR nu a apelat la acest privilegiu, însă Cristian Oprean a accesat platforma pe persoană fizică și a vândut biletele unui român la suprapreț pentru a face profit, potrivit sursei menționate. Miercuri seară, cu 40 de minute înaintea duelului din semifinale Franța – Maroc 2-0, păgubașul, pe numele Marian Scărlătoiu, a trimis un mesaj pe adresa de e-mail a Redacției Sport a televiziunii publice prin care sugerează că a cumpărat două bilete la partida Franța – Maroc de la un reprezentant al televiziunii române.

ADVERTISEMENT
Biletele cumpărate de Marian Scărlătoiu. Sursă foto: Ziariștii.com
Biletele cumpărate de Marian Scărlătoiu. Sursă foto: Ziariștii.com

Acuzațiile lui Marian Scărlătoiu, după ce a cumpărat biletele de la Cristian Oprean: „Am plătit 1.800 de euro pe ele”

Marian Scărlătoiu îl reclamă pe Cristian Oprean în mail-ul trimis celor de la televiziunea română și susține că a cumpărat două bilete cu 1.800 de euro, în timp ce prețul oficial al tichetelor se ridică la suma de 1.240 de euro. Românul care nu a reușit să intre pe stadion pentru a urmări meciul Franței pentru că i s-au cerut diferite acte la stadion a cedat nervos și a dezvăluit că se va adresa mai departe la FIFA.

„Stimați domni,

Cu puțin timp în urmă am achiziționat două bilete pentru Franța – Maroc de la un anume domn Cristi, care s-a recomandat a fi acreditat de TVR la Campionatul Mondial de Fotbal. Mi le-a înmânat într-un plic și am plătit pe ele 1.800 de euro.

ADVERTISEMENT

Domnul Cristi este înalt și blond, cam la 45 de ani, ușor grizonat și avea numărul de telefon Qatar 00974 5171 3189.
Ne-am întâlnit în fața Hotelului Marriott. Mi-a spus că sunt locuri foarte bune, dar nu le pot folosi, pentru că mi se cer și alte acte la stadion.

Pe bilete se vede clar că costă cam 620 de euro, adică 2.400 de riali. De asemenea, se vede că scrie RoTVR pe ele. Am de gând să reclam la FIFA acest lucru. Aveți în foto atașate biletele și, pentru că spun adevărul, îl puteți soma pe domnul Cristi să le arate. A făcut rezervare pentru ele la FIFA și i s-au dat de acolo.
Să vă fie rușine cu asemenea reporteri! Marian”, sunt acuzațiile lui Marius Scărlătoiu.

ADVERTISEMENT
Mail-ul trimis de Marian Scărlătoiu. Sursă foto: Ziariștii.com
Mail-ul trimis de Marian Scărlătoiu. Sursă foto: Ziariștii.com

TVR s-a sesizat, iar Cristian Oprean este cercetat disciplinar

Cristian Oprean a intrat în atenția celor de TVR după ce acuzațiile trimise de Marian Scărlătoiu celor de la televiziunea română au fost confirmate, anunță sursa menționată. De asemenea, postul public de televiziune a confirmat derapajul lui Cristian Oprean care este cercetat disciplinar.

Mai mult decât atât, a ieșit la iveală că șeful delegației de la Campionatul Mondial din Qatar a accesat de pe platforma pusă la dispoziție TVR-ului nu două bilete, ci 7 sau 8. Este al doilea scandal major petrecut în interiorul postului public de televiziune în jurul Campionatului Mondial din Qatar.

Marian Olaianos, comentatorul sportiv al celor de la TVR, care urma să plece la Mondialul din Qatar, a fost exclus din delegație după ce a fost protagonistul unei agresiuni a colegei de serviciu Nadine Vlădescu.

ADVERTISEMENT
Tags: