News

Un nou site a fost închis pentru Fake-News. Exemplu de titlu: “Se pregătește omorârea pensionarilor în lagăre de concentrare și exterminare”

25.04.2020 | 14:37
Un nou site a fost inchis pentru FakeNews Exemplu de titlu Se pregateste omorarea pensionarilor in lagare de concentrare si exterminare
Un nou site a fost închis pentru Fake-News. Exemplu de titlu: "Se pregătește omorârea pensionarilor în lagăre de concentrare și exterminare"
ADVERTISEMENT

ANCOM a anunţat închiderea site-ului ortodoxinfo.ro după ce au fost publicate ştiri precum: „Se pregătește omorârea pensionarilor în lagăre de concentrare și exterminare”, semnat de Paul Ghițiu.

Un nou site a fost închis pentru Fake-News: “Se pregătește omorârea pensionarilor în lagăre de concentrare și exterminare”

Astfel, Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare a solicitat furnizorilor de internet să blocheze imediat accesul utilizatorilor din România pentru site-ul ortodoxinfo.ro.

ADVERTISEMENT

Potrivit unui comunicat al instituţiei, Grupul de Comunicare Strategică a solicitat blocarea site-ului deoarece  „prezintă informații vădit false și care au potențialul de a crea comportament social nejustificat și panică în rândul cetățenilor”.

Articolul indicat de autorităţi este următorul: ”Se pregătește omorârea pensionarilor în lagăre de concentrare și exterminare”, semnat de Paul Ghițiu, care induce ideea că persoanele cu vârsta peste 65 de ani vor fi închise în locații comune:

ADVERTISEMENT

”Mâna întâmplării ar fi adus în lagăr virusul și acesta ar fi făcut o triere substanțială. Ca să nu mai vorbim de tratamentele lui Cercel, care, zice el, nu au dat rezultate la toți pacienții, dar nu ne spune ce s-a întâmplat cu cei pe care a făcut, probabil în numele Big Pharma, experimente”.

“Acces neautorizat. Accesul dumneavoastră către acest site a fost restricționat în baza Deciziei Preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii”

Autorul a sugerat că, prin măsurile de siguranţă sanitară impuse de autorităţi, România va depăşi un record în ceea ce priveşte decesele, depăşind alte perioade “negre” din istoria naţiunii:

ADVERTISEMENT

”România este pe cale să stabilească un trist record, depășindu-l poate pe cel al primilor 20 de ani de comunism”, se arată în articolul care a dus la blocarea site-ului.

În acest moment, pentru cei care vor să intre pe site, există un anunţ în acest sens: “Acces neautorizat. Accesul dumneavoastră către acest site a fost restricționat în baza Deciziei Preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii nr.508/24.04.2020 pentru implementarea prevederilor Decretului nr.195/16.03.2020 privind instituirea starii de urgenta pe teritoriul Romaniei”

ADVERTISEMENT

Totuşi, administratorii site-ului ortodoxinfo au anunţat că vor reveni la o altă adresă.

 

Tags: