Sport

Un nou șoc Real Madrid – Barcelona, în semifinalele Cupei Spaniei! „El Clasico” se joacă de trei ori într-o lună

Real Madrid - Barcelona este capul de afiș al semifinalelor Cupei Spaniei. Cele două rivale se vor înfrunta de trei ori în 35 de zile.
30.01.2023 | 17:10
Un nou soc Real Madrid  Barcelona in semifinalele Cupei Spaniei El Clasico se joaca de trei ori intro luna
Real Madrid și Barcelona se vor înfrunta în semifinalele Cupei Spaniei. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Real Madrid și Barcelona se vor înfrunta pentru a treia oară în actualul sezon, în turul din semifinalele Cupei Spaniei. Calificarea în ultimul act va fi decisă în dublă-manșă, între cele două dueluri fiind situat meciul retur din La Liga.

Șocul Real Madrid – Barcelona se vede în semifinalele Cupei Spaniei

S-au tras la sorți semifinalele Cupei Spaniei, iar Real Madrid și Barcelona nu vor mai lupta cu trofeul pe masă, ci se vor întâlni încă din penultimul act. Mai mult decât atât, calificarea se joacă în dublă-manșă, astfel vom asista la un spectacol garantat atât pe Santiago Bernabeu, cât și pe Camp Nou.

ADVERTISEMENT

În celălalt duel din semifinalele Cupei Spaniei se vor înfrunta Osasuna și Athletic Bilbao. Echipa antrenată de Jagoba Arrasate a trecut în sferturi de Sevilla, scor 2-1 după prelungiri, în timp ce Athletic Bilbao a eliminat-o pe Valencia, scor 3-1.

Partidele tur din semifinalele Cupei Spaniei ar fi trebuit să se joace la începutul lunii februarie, însă din cauza faptului că „galacticii” vor lua parte la Campionatul Mondial al Cluburilor, unde arbitrează, printre alții, Istvan Kovacs, programul a fost decalat.

ADVERTISEMENT

Când se joacă Real Madrid – Barcelona în semifinalele Cupei Spaniei

Astfel, meciul tur din „El Clasico” va avea loc pe 1 martie, în timp ce returul de pe Camp Nou va avea loc pe 5 aprilie. Între cele două dueluri din Cupa Spaniei își face loc returul din La Liga.

Partida va avea loc pe 19 martie pe Camp Nou, la doar patru zile după duelul Real Madrid – Liverpool, în manșa secundă a optimilor Champions League.

ADVERTISEMENT

În total, confruntările dintre Barcelona și Real Madrid vor ajunge la cinci în actualul sezon. Cei doi mari giganți din Spania s-au duelat deja de două ori în prezenta stagiune.

În meciul tur din La Liga, Real Madrid s-a impus, scor 3-1 pe Santiago Bernabeu, în timp ce duelul din finala Supercupei Spaniei s-a terminat cu același scor, însă de această dată în favoarea „catalanilor”.

ADVERTISEMENT

Barcelona, bilanț pozitiv cu Real Madrid în Cupa Spaniei

Barcelona și Real Madrid s-au întâlnit de 35 de ori în Cupa Spaniei, iar echipa pregătită de Xavi are bilanțul în favoarea sa. „Catalanii” au câștigat de 15 ori, în timp ce echipa antrenată de Carlo Ancelotti s-a impus de 12 ori.

Celelalte opt partide s-au terminat la egalitate. Ocupantele primelor poziții din La Liga reeditează confruntările din 2019, când Barcelona și Real Madrid se întâlneau în careul de ași al Cupei Spaniei.

Câștig de cauză avea Barcelona, care reușea să se impună cu 4-1, la general. Victoria „catalanilor” a venit, surprinzător, pe Santiago Bernabeu (3-0), după ce manșa de pe Camp Nou se terminase la egalitate (1-1).

ADVERTISEMENT