Sport

Un nou stadion de peste 79 de milioane de euro se construiește în România! Când va fi gata arena și ce club va profita de ea

România se va bucura de un nou stadion! Costurile vor depăși suma de 79 de milioane de euro! Când urmează să fie gata arena.
06.06.2024 | 20:38
Un nou stadion de peste 79 de milioane de euro se construieste in Romania Cand va fi gata arena si ce club va profita de ea
Oltenia se va bucura de un nou stadion. Sursă foto: Facebook CSM Slatina
ADVERTISEMENT

Se construiește un stadion în Oltenia, costurile totale ale construirii arenei depășind suma de 79 de milioane de euro. Ce echipă va deveni „gazdă” pe noua arenă.

Un nou stadion de peste 79 de milioane de euro se construiește în Oltenia! Când va fi gata stadionul

Guvernul României a aprobat indicatorii tehnico-economici și a dat „undă verde” pentru construirea și dotarea Complexului Sportiv-Stadion Municipal 1 Mai, pe care va evolua divizionara secundă CSM Slatina. Noua arenă va avea puțin peste 10.000 de locuri.

ADVERTISEMENT

În urmă cu cinci ani presa scria că stadionul va urma să fie demolat și că o nouă arenă îi va lua locul, la acel moment Slatina nu avea echipă în primele trei eșaloane, între timp CSM Slatina reușind să ajungă în Liga a 2-a.

Valorea totală a investiției se ridică la 79 de milioane de euro și va avea cele mai moderne dotări, așa cum dezvăluie clubul CSM Slatina:

ADVERTISEMENT

„Valoarea investiţiei se cifrează la 400 de milioane de lei, dintre care nouă milioane de lei este cofinanţarea Primăriei Slatina. Această investiţie se va derula prin Ministerul Dezvoltării, prin Compania Naţională de Investiţii.

Noua arenă va fi construită după tipul „Panathenaic Stadium” şi va fi amplasată pe locația actualului stadion. Suprafaţa construită va fi de 23.040 metri pătrați.
Suprafața terenului de joc va fi complet reamenajată, echipată cu un gazon nou, un sistem de irigare eficient, drenaj și degivrare.

ADVERTISEMENT

Se vor amenaja următoarele facilități: o lojă, o masă pentru presă, studiouri TV, o sală de conferință, vestiare complet echipate, săli de antrenament acoperite, vestiare dedicate arbitrilor, o cameră pentru oficiali, vestiare pentru ceilalți participanți, o cameră de control cu vedere directă către tribune, un cabinet medical, o saună, o sală de forță, o cameră de comandă pentru securitate, spații de cazare pentru sportivii care sunt cazați (40 de camere), și spații de recuperare pentru sportivi. De asemenea, stadionul va fi dotat cu un sistem de nocturnă, care va fi amplasat sub învelitoare”, se arată în comunicatul clubului CSM Slatina.

30 de luni până când noua arenă urmează să fie gata

Doi ani și jumătate va dura construcția noii arene, dintre care în jumătate de an se va realiza proiectarea, urmând ca restul de timp să fie alocat execuției.

ADVERTISEMENT

„Durata de implementare a proiectului este de 30 de luni, dintre care 6 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru execuție. Compania Națională de Investiții va elabora documentația pentru licitația de proiectare și execuție, iar Primăria municipiului Slatina va demara procedurile pentru demolare”, a mai adăugat clubul CSM Slatina.

CSM Slatina a terminat pe locul patru în play-out-ul ligii secunde, fără emoții în privința retrogradării, aflându-se la 12 puncte de Tunari, ultimul loc care a picat în al treilea eșalon fotbalistic din România.

ADVERTISEMENT
Tags:
„A încălcat legea?” » Arpad Paszkany și tânăra sa iubită s-au întâlnit cu...
„A încălcat legea?” » Arpad Paszkany și tânăra sa iubită s-au întâlnit cu un politician foarte controversat la Hilton Budapesta
Turişti străini, îmbătaţi şi jefuiţi în baruri din Centrul Vechi al Capitalei
Turişti străini, îmbătaţi şi jefuiţi în baruri din Centrul Vechi al Capitalei
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin...
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin Petre este mai uşor de dirijat”
Cuplu din Israel, dezamăgit de Bucureşti la finalul concertului Coldplay.
Cuplu din Israel, dezamăgit de Bucureşti la finalul concertului Coldplay. "Preţuri la fel de mari ca în Italia"
Ca şi Irinel Columbeanu, un alt bărbat celebru şi-a pierdut toţi banii şi...
Ca şi Irinel Columbeanu, un alt bărbat celebru şi-a pierdut toţi banii şi a ajuns să lucreze ca şofer
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Primele IMAGINI cu RADU MAZĂRE în LIBERTATE! Fostul primar, pus pe LIPELI
Primele IMAGINI cu RADU MAZĂRE în LIBERTATE! Fostul primar, pus pe LIPELI
Cine e românca, iubita unui miliardar, care a apărut la brațul fiului lui...
Cine e românca, iubita unui miliardar, care a apărut la brațul fiului lui Donald Trump. Nimeni nu se aștepta la așa ceva
Marius Manole, reacție total ciudată. Ce a făcut actorul după ce și-a ieșit...
Marius Manole, reacție total ciudată. Ce a făcut actorul după ce și-a ieșit din minți
Anca Molnar, condusă pe ultimul drum cu ropote de aplauze. Mesajul cutremurător al...
Anca Molnar, condusă pe ultimul drum cu ropote de aplauze. Mesajul cutremurător al soțului și al fiului ei. ''Îți spunem adio, iubirea noastră!''
L-a părăsit pe milionarul ardelean András Lénárd, patronul fabricii de bere Csíki Sör:...
L-a părăsit pe milionarul ardelean András Lénárd, patronul fabricii de bere Csíki Sör: „Nu mai este cale de întoarcere”
Cine a fost „Doamna de fier” a medicinei românești. A lansat o revoluție...
Cine a fost „Doamna de fier” a medicinei românești. A lansat o revoluție socială. „Să adaugi ani vieții și viață anilor”