Fotbal intern

Un nou stadion în România! Hermannstadt va juca pe o arenă care costă 38.000.000 de euro

06.11.2019 | 14:26
Un nou stadion in Romania Hermannstadt va juca pe o arena care costa 38000000 de euro
ADVERTISEMENT

Iuliu Mureșan, președintele echipei Heramannstadt, a anunțat că sibienii vor avea un nou stadion. Acesta susține că s-a aprobat un buget important pentru modernizarea arenei din Sibiu, iar lucrările vor începe în 2020. Mai mult, Iuliu Mureșan a dezvăluit că suma investită în acest proiect este de 38 de milioane de euro.

Hermannstadt va avea un nou stadion care costă 38.000.000 de euro

Noul stadion din România va avea 12.500 de locuri, iar oficialii formației Hermannstadt speră ca pe perioada lucrărilor echipa antrenată de Eugen Neagoe să poată evolua în continuare la Sibiu. Asta nu e tot! Iuliu Mureșan a anunțat că sibienii așteaptă doar omologarea din partea comisiilor pentru a putea evolua pe stadionul local la meciul cu CFR Cluj de la sfârșitul acestei luni.

ADVERTISEMENT

“S-a alocat un buget pentru reconstrucţia stadionului, de 38 de milioane de euro, ceea ce este o sumă suficientă pentru a face un stadion la standarde europene. Stadionul are 12.500 de locuri care vor fi suficiente pentru 90% dintre partide. Eu cred că acoperă necesităţile. Lucrările ar trebui sa înceapă în vara anului viitor şi ne dorim că pe perioada lucrărilor echipa să joace în continuare la Sibiu,” a spus Iuliu Mureşan, conform digisport.ro.

“Suntem în discuţii cu oameni care au plecat din Sibiu în Germania şi cu firme din Sibiu şi sper că odată ce vom veni acasă vor apărea şi sponsori noi. Un motiv pentru care găsim greu sponsori este faptul că nu jucăm acasă, e greu pentru nişte firme să îşi facă reclamă într-un alt oraş.

ADVERTISEMENT

Colaborarea cu Municipalitatea sibiană este una foarte bună. S-au făcut niște pași importanți – gazonul va fi montat, turnicheții au fost montați. Primăria nu a putut să preia și cheltuiala pentru amenajarea instalației de nocturnă, care va asigura în jur de 1800 de luxi. Așa se face că noi am fost nevoiți să plătim zeci de mii de euro firmei care montează nocturna, tocmai ca să putem juca acasă,” a explicat Iuliu Mureşan.