Fotbal intern

Un nou stadion în Timișoara. Arena va avea 30.000 de locuri și va fi gata în 2021. Cât va costa. FOTO

06.03.2019 | 15:02
Așa va arăta noul stadion din Timișoara

Timișoara va avea un nou stadion, toate acestea după ce oficialii echipei ACS Poli s-au plâns de modul în care arată vechiul “Dan Păltinișanu”. Valeriu Răchită, managerul general al formației din Liga a 2-a, a anunțat că el va coordona proiectul și că a avut deja două întâlniri pentru a discuta în legătură cu noua arenă.

Timișoara va avea un nou stadion

”Am venit în decembrie la Timișoara și am fost uimit de cât de entuziasmați sunt în legătură cu tot ce înseamnă Poli Timișoara. Unde îi de bine, nu-i de mine. Unde e de rău, hop și eu. Eu așa sunt. Am făcut la Ploiești cele două proiecte și la Snagov. 

Încerc și aici să fac performanță, vreau să construim un stadion. Stadionul „Dan Păltinișanu” este într-o continuă degradare. Am avut două întâlniri cu proiectantul deja, i-am adus proiectul de la stadionul de la Ploiești, Ilie Oană, să ia elemente de acolo. Sperăm să fie gata într-un termen cât mai scurt”, a dezvăluit Valeriu Răchită, la GSP Live.

Așa arată acum stadionul “Dan Păltinișanu”

Noua arenă va costa aproximativ 50 de milioane de euro

Noua arenă va avea 30.000 de locuri, iar proiectul ar trebui să fie gata în 2021. Mai mult, construirea arenei înseamnă o investiție de aproximativ 50 de milioane de euro, iar această sumă, în momentul de față, este una estimativă. Președintele CJ Timiș nici nu se gândesc la consolidarea arenei “Dan Păltimișanu”.

„Nu cred că putem discuta la stadion de reabilitare, consolidare, are zeci de ani de utilizare, a fost construit pe un sistem de movilă de pământ, și acolo s-a infiltrat apă. Eu mi-aș dori ca anul acesta să să dăm drumul la ce însemnă licitația de proiectare plus execuție. Îmi doresc să văd cât mai repede buldozerele pe stadion”, a mai spus liderul CJ Timiș, Călin Dobra, pentru tion.ro.