Fotbal intern

Un nou stadion modern în România. Arena ”Francisc Neuman” din Arad se apropie de finalizare. FOTO

05.09.2019 | 20:56
Un nou stadion modern in Romania Arena Francisc Neuman din Arad se apropie de finalizare FOTO

Un nou stadion modern se apropie de inaugurare în România. După ani de lucrări și parcă și mai mulți ani grei de așteptări pentru fanii celor de la UTA Arad, arena ”Francis Neuman” este tot mai aproape de finalizare.

Un nou stadion modern în România: Arena ”Francisc Neuman” din Arad

Toamna lui 2019 vine cu vești excelente pentru fanii ”Bătrânei Doamne”. Stadionul “Francisc Neuman” din Arad începe să prindă tot mai mult contur. În ultima perioadă se lucrează în ritm accelerat pentru ca noua arenă din vestul României să fie terminată. UTA speră ca sezonul viitor să-și dispute meciurile pe moderna arenă la care se lucrează în aceste zile.

Conform Sportarad.ro, firma care a câștigat licitația pentru construcția arenei ”Francisc Neuman” a accelerat lucrările în ultimele săptămâni. Astfel, au fost deja montate scaunele alb-roșii, au început lucrările cu nocturna și se lucrează la tot ce ține de construcțiile adiacente acesteia. Se anticipează că, în trei săptămâni, pe stadion va fi montat şi gazonul. Sursa citată mai anunță că, până la finalul acestei săptămâni, nocturna ar trebui să se aprindă pentru prima oară pe noua arenă.

Noul stadion ”Francisc Neuman” din Arad  va avea o capacitate de 12.000 de locuri, iar costurile sale se ridică la 14 milioane de euro.

Un nou stadion modern în România: Arena ”Francisc Neuman” din Arad
Un nou stadion modern în România: Arena ”Francisc Neuman” din Arad. Sursa foto: sportarad.ro

Oficialii de la UTA sperau să joace pe noua arenă în sezonul 2019-2020

La finalul sezonului trecut, Laszlo Balint, antrenorul celor de la UTA, sper ca stadionul “Francisc Neuman” să fie gata în această toamnă, iar meciurile din sezonul 2019-2020 al Ligii 2 să se dispute pe noua arenă.

“Faptul că oamenii de acolo au încercat să finalizeze cât mai repde stadionul a fost unul dintre atuurile cu care m-au convins să merg la UTA. În acest moment, se poate spune că stadionul este pe ultima sută de metri în ceea ce privește construcția. Din ce discuții am avut cu oamenii de acolo, cel târziu în august sau septembrie să putem juca meciuri oficiale pe noul stadion. Toată lumea știe ce suporteri sunt la Arad, ce emulație se va creea odată cu inaugurarea noului stadion. Sunt convins că se va creea o emulație extrem de benefică pentru echipă. UTA este o echipă foarte iubită, cu suporteri foarte pretențioși”, declara antrenorul arădenilor.

UTA Arad ar putea să joace pe noua arenă direct în Liga 1. ”Bătrâna Doamnă” are un start bun de campionat. După cinci runde, UTA se află pe locul 3, cu 12 puncte, la un punct în spatele celor de la CS Mioveni şi trei a liderului Turris.

Tags: