Stiri sportive

Giovanni Becali: “Recunosc! L-am ÎNŞELAT pe Borcea!”

UPDATE 14:53 / Termenul de astăzi din Dosarul Transferurilor s-a amînat pentru 10 februarie 2014. ...
29.01.2014 | 09:34
Giovanni Becali Recunosc Lam INSELAT pe Borcea

UPDATE 14:53 / Termenul de astăzi din Dosarul Transferurilor s-a amînat pentru 10 februarie 2014. 

UPDATE 14:24 / Audierea lui Borcea s-a încheiat. În acest moment, în faţa judecătoarei se află Ioan Becali. “Am luat banii pe Mitea pentru că Dinamo nu ar fi plătit taxe la stat. Eu, în schimb, am plătit. Telefoanele mele sînt ascultate, domnul procuror ştie că internarea fratelui meu este reală. Eu am adus firma olandeză în România pentru a ajuta cluburile şi, de ce nu, să iau şi eu nişte bani realizînd transferurile. Banii pe care statul român îi aruncă în spatele meu şi al fratelui meu sînt pe merit la firmele străine. Cînd am auzit suma de transfer a lui Codrea, de 2.5 milioane de euro, am vrut să-l strîng de gît pe Timmerman. Îmi pare rău că nu am făcut-o”, a spus Ioan Becali, căruia judecătoarea i-a transmis să-şi cenzureze reacţiile: “Nu îmi plac mişcările dumneavostră, domnule Becali!”. “Ăsta sînt, doamna judecătoare! Sînt confundat cu Robert de Niro. Aleargă lumea după mine în aeroport. Ce să fac?”, a replicat impresarul. Judecătoarea: “Faceţi-vă actor de comedie atunci!”.

UPDATE 13:49 – Cristi Borcea: ”Am făcut cele mai mari performanţe la Dinamo şi nu am prejudiciat niciodată clubul, am avut performanţe mai mari chiar decît perioada din 1989. În 1999-2005 am vîndut mulţi jucători, ne intereseaza doar să vindem. Îi vindeam şi lui Bin Laden. La cei 7 jucători la care se referea DNA peste 100 %”. Giovanni Becali internvine: ”Eu nu aveam relaţii cu Bin Laden şi nu-i vindeam jucătorii” Borcea: ”Eu da!”. Judecătoarea: ”Nu-mi faceţi spectacol în sală!”. Borcea a continuat: “Dinamo trăia din vînzarea de jucători, 80 la sută din buget era asigurat din banii obţinuţi pe jucătorii vînduţi. La orice transfer eram în legătură cu preşedintele CA, Nicolae Badea. Ministerul de interne ne face periodic controale şi niciodată nu s-au găsit nereguli. Persoana de contact care ţinea legătura cu firmele olandeze era Giovani Becali. Mihalcea a fost cumpărat pe 2.000 de dolari de la Slobozia. Am vîndut la Genoa jucători pe trei milioane de euro, iar apoi, după un an şi jumătate, i-am luat gratis. Nici nu mai pot să calc în Genoa pentru transferurile astea. De asemenea, am mai avut oferte pentru Hîldan, Petre şi Mihalcea, luam patru milioane de dolari, dar CA a refuzat”.

Discuţia a ajuns apoi la transferul lui Nicolae Mitea la Ajax. “Pe mitea l-am luat la zece ani cu 12 mingi. Apoi a fost vîndut la Ajax, iar banii i-a luat Giovani”, a spus Borcea. Imediat a intervenit impresarul: “Da, recunosc, l-am înşelat!”

UPDATE 13:45 / Borcea a pus în faţa judecătoarei un dosar cu sute de foi, în care a precizat că a scris tot ce ştie despre dosarul în care este inculpat.

UPDATE 13:43 / “Cred că instanţa va mai cere o zi pentru a da un verdict. Sînt sigur că se va da decizie cu condamnare”, a spus Doru Giugula, avocatul care a început “Dosarul Transferurilor” şi cel care a reprezentat clubul Tractorul Braşov în cazul Bratu, la Dolcesport.

UPDATE 13:28 / Înainte să fie audiat, Borcea şi-a permis un scurt dialog cu judecătoarea.

Borcea: “Eu vorbesc mult, din cauza asta voiam să fiu ultimul!”

Judecătoarea: “De ce? Vorbiţi mai mult decît domnul Stoica?”

Borcea: “Mult mai mult!”

Judecătoarea: “Dar dumneavostră, domnule Becali?”

Ioan Becali: “Mult mai mult şi decît Borcea!”

Judecătoarea: “Aveţi emoţii, domnule Borcea?”

Borcea: “Nu am nici o emoţie!”

UPDATE 13:24 / După ce şi-a citit declaraţia, Mihai Stoica a corectat greşelile gramaticale făcute de grefieră, în prezenţa acesteia.

UPDATE 13:11 / Audierea lui Mihai Stoica s-a încheiat. După o pauză de zece minute, Borcea va apărea în faţa judecătorilor. La termenul precedent, fostul acţionar al lui Dinamo, a cerut să fie audiat ultimul deoarece este obosit. Acum, judecătoarea l-a întrebat, ironic: “Domnule Borcea, sînteţi odihnit? Dumneavostră urmaţi după pauză”. 

UPDATE 12:18  / Mihai Stoica s-a prezentat foarte relaxat în faţa magistraţilor. “Care este motivul pentru care zîmbiţi?”, l-a întrebat judecătoarea. Managerul Stelei şi-a cerut scuze şi a declarat: “M-a sunat Sică Puşcoci, iar eu am rămas foarte surprins că nu cunoştea valoarea jucătorului. Arhire era jucător doar cu numele, valoarea lui reală era de 20.000 de dolari. Eu am încercat să fac un bluf şi să obţin 150.000 de dolari, sumă pe care, de altfel, am obţinut-o. Atît şi nimic mai mult”. Imediat judecătoarea l-a întrebat pe Meme ce este un “bluf”, moment în care oficialul Stelei şi-a cerut scuze că s-a exprimat greşit, după care a continuat: “Nu am avut nici un cîştig de pe urma tranzacţiei şi nu am înşelat pe nimeni. Impresarul coreean care a intermediat cu Sică Puşcoci transferul lui Arhire la Pohang a luat 550.000 de dolari de care am aflat ulterior”. 

Încercînd să demonstreze că nu a prejudiciat clubul Oţelul, Mihai Stoica a sublinit performanţele pe care le-a obţinut la Unirea Urziceni.Nu înţeleg implicarea mea în transferurile lui Cernat şi Arhire. În 22 de ani am obţinut la echipele la care am fost cele mai mari rezultate şi bani mulţi în ţară, şi impozite la stat. De zece ani sînt hăituit. Sînt în faţa justiţiei din cauza notorietăţii şi pentru că îmi susţin cu tărie punctul de vedere. Pînă la 49 de ani nu am avut probleme cu legea. Urziceni a luat peste 20 de milioane de euro datorită mie!”, a spus Meme, căruia judecătoarea i-a dat un răspuns dur: “Da, şi după aia s-a desfiinţat!”. 

UPDATE 12:09 / Jean Pădureanu a fost audiat, urmează Mihai Stoica.

UPDATE 11:56  / “Îmi menţin declaraţiile date în privinţa transferurilor lui Gane şi Sănmărtean. Nu sînt vinovat de nici o faptă penală, am obţinut sumele de bani aprobate de CA Bistriţa. 600.000 de dolari pentru Ganea şi 450.000 de dolari pentru Sănmărtean. Alte amănunte nu mai ştiu. Nu am prejudiciat nici o instituţie şi nu mi-am însuşit bani”, a spus Pădureanu în faţa magistraţilor.

UPDATE 11:49 / Încep audierile. Jean Pădureanu va fi primul dintre inculpaţi care va fi chestionat de procurori.

UPDATE 11:42 / În acest dosar, au fost audiaţi 22 de martori, dintre unul care unul a decedat între timp.

UPDATE 11.22 /  Victor Becali n-a ajuns în sala de judecată, fiindcă, după spusele avocatului său, se află la Milano unde va suferi o intervenţie chirurgicală. Agentul a acuzat dureri abdominale severe şi va ajunge la cuţit. Impresarul suferă de o colică abdominală, însă a trimis o adeverinţă medicală neştampilată. 

UPDATE 11:12 / Mihai Stoica a venit cu o întîrziere de 10 minute. Doar Victor Becali lipseşte.

UPDATE, 10:13 / Jean Pădureanu a ajuns la Curtea de Apel Bucureşti.

Curtea de Apel Bucureşti va avea, miercuri, o nouă înfăţişare în “Dosarul Transferurilor”. Cristian Borcea, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Ioan Becali şi Victor Becali urmează să fie audiaţi şi nu este exclus ca şedinţa de astăzi să fie ultima din acest proces, cel mai lung şi mai stufos din istoria fotbalului românesc.

Managerul Stelei, Mihai Stoica, a fost anunţat încă de săptămîna trecută că pe data de 29 ianuarie trebuie să se prezinte în faţa judecătorilor, motiv pentru care nu a mai plecat cu delegaţia Stelei în cantonamentul din Spania.

La unul din termenele precedente, fostul impresar Sică Puşcoci a dat o declaraţie care poate atîrna greu în verdictul judecătorilor privind sentinţa pe care o va primi Mihai Stoica. “Eu am introdus suma de 150.000 de dolari în ţară şi i-am dat lui Mihai Stoica. L-am informat pe Stoica că, în situaţia în care nu era de acord cu comisionul de 550.000 de dolari, transferul nu se realiza. Eu nu am încasat nici o sumă, iar banii luaţi de la banca sud-coreeană din Germania i-am dat lui Mihai Stoica şi reprezentantului Pohang Steelers”, a spus Sică Puşcoci în instanţă.

Iniţia, Curtea de Apel Bucureşti a dat pedepse cumulate de 40 de ani de închisoare pentru cei opt oameni de fotbal implicaţi în proces, însă dosarul a fost trimis spre rejudecare după ce sentinţa a fost atacată cu recurs la instanţa supremă.

Tags: