News

Un nou test rapid pentru detectarea coronavirusului. Rezultatul se obține în 3-6 minute

08.05.2020 | 11:51
Un nou test rapid pentru detectarea coronavirusului Rezultatul se obtine in 36 minute
ADVERTISEMENT

Oamenii de știință din Italia au inventat un nou test rapid pentru detectarea coronavirusului, iar acesta urmează să fie validat de autorități.

Un nou test rapid pentru detectarea coronavirusului

Conform RaiNews, cercetătorii de la Universitatea Insubria au descoperit un nou test rapid pentru detectarea coronavirusului, iar scopul este de a identifica subiecții pozitivi și în special purtătorii asimptomatici.

ADVERTISEMENT

Testul rapid salivar (TRS) este capabil să detecteze prezența coronavirusului în câteva minute și ar putea fi un element strategic pentru redeschiderea în siguranță a activităților sociale.

Principiul funcționării este similar cu cel al testului de sarcină. Câteva picături de salivă sunt diluate cu o soluție specială și se aplică pe o bandă mică de hârtie absorbantă, iar rezultatul se obține între trei și șase minute.

ADVERTISEMENT

”Scopul este de a identifica subiecții pozitivi, în special purtătorii asimptomatici ai virusului”

În cazul în care pe bandă apare o singură linie, atunci subiectul este negativ. Dacă pe bandă se formează două linii, atunci pacientul este pozitiv. Experimentul a fost realizat în laboratorul de Microbiologie din spitalul Circolo di Varese.

În perioada 16 aprilie – 4 mai, oamenii de știință au examinat probele de salivă a 137 de subiecți. Fiecare probă de salivă a fost evaluată cu două teste: cea moleculară și cea experimentală.

ADVERTISEMENT

”Testul rapid este simplu și sigur de utilizat și permite o selecție imediată la primul nivel a populației. Scopul este de a identifica subiecții pozitivi, în special purtătorii asimptomatici ai virusului”, a declarat cercetătorul Lorenzo Azzi, creatorul testului împreună cu profesorul de biochimie Mauro Fasano.

Universitatea din Insubria a încheiat un acord cu o companie din Reggio Emilia care lucrează deja la furnizarea rapidă ce vor fi validate în perioada următoare. În acest fel va fi posibilă trecerea la realizarea testului la scară largă și la costuri reduse.

ADVERTISEMENT

Un studiu realizat de medicii de la Spitalul Municipal Shangqiu din China pe 38 de bărbați internați cu coronavirus, a relevat că șase dintre ei (16%), au testat pozitiv pentru SARS-CoV-2 în materialul seminal, ceea ce arată că virusul s-ar putea transmite și pe cale sexuală.

ADVERTISEMENT