News
notix pixel id

Un nou tip de înșelăciune: metoda Covid-19. Cum operează infractorii

Un nou tip de înșelăciune, demascat de polițiști. Ce trebuie să știe oamenii despre această metodă.
06.08.2021 | 13:31
Un nou tip de înșelăciune: metoda Covid-19. Cum operează infractorii
Un nou tip de înșelăciune: metoda Covid-19. Cum operează infractorii. Sursa foto: Poliția Română
ADVERTISEMENT

Hoții au devenit inventivi datorită pandemiei de coronavirus, astfel că au conceput o nouă metodă prin care să îi păcălească pe români. Oamenii legii îi avertizează pe cetățeni cu privire la acești infractori.

Un nou tip de înșelăciune: metoda Covid-19 face ravagii

Polițiștii au explicat că deja au fost unii oameni care au căzut victime acestui nou tip de înșelăciune pe care infractorii au pus-o la cale. Astfel, cineva îi sună, în special pe bătrâni, și le spune că o rudă de-a lor suferă de COVID-19 și are nevoie să fie internată în spital.

Singura șansă la viață pentru persoana respectivă este ca oamenii sunați să le dea bani apelanților, mai precis unui curier care vine la ei acasă și ridică suma.

ADVERTISEMENT

„- Alo! Fiul dumneavoastră este grav bolnav, în urma infectării cu virusul Covid-19 și trebuie să îl transferăm urgent la un spital din afara țării!

Trimitem imediat la dumneavoastră pe cineva să ridice suma necesară salvării lui!”, au transmis polițiștii, care au explicat că acesta este textul cu care hoții încearcă să îi păcălească pe oameni.

ADVERTISEMENT

Două persoane au rămas fără 33.000 de lei prin aeastă metodă

Două persoane au căzut deja victime acestei noi metode de înșelăciune. Aceștia chiar au crezut că rudele lor au nevoie de ajutor și de bani, astfel că le-au înmânat hoților nu mai puțin de 33.000 de lei.

Bărbații care i-au păcălit s-au dat drept medici, astfel că oamenii i-au crezut pe bună dreptate și le-au dat banii lor. Polițiștii din Focșani au fost cei care i-au prins pe infractori.

ADVERTISEMENT

Aceștia s-au grăbit atunci când i-au văzut pe polițiști, când se aflau într-o mașină, iar după ce aceștia i-au prins, au descoperit că ei sunt suspecții care se fac vinovați de înșelăciune.

„În cursul lunii iulie, două persoane, sub imperiul stării emoționale create de „așa-ziși” medici, au înmânat, în total, suma de 33.000 de lei, pentru „salvarea” celor dragi, unor „curieri”.

ADVERTISEMENT

Cei doi ocupanți, cu vârste de 26 și 30 de ani, au acum timp să se gândească la faptele lor”, au transmis polițiștii.

Polițiștii au transmis și un mesaj pentru români, prin care le spun cum să nu se lase păcăliți:

ADVERTISEMENT

„Vorbiți cu părinții și bunicii dumneavoastră mai des, rugați-i să vă sune, să se asigure că sunteți bine, mai ales când alții sună înaintea dumneavoastră și susțin „urgențe”.

Nu vă lăsați înșelați prin aceste metode”, au informat polițiștii.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri