News

Un nou tip de înșelătorie în România. SMS-ul prin care se anunţă oprirea energiei electrice

Poliția Română, avertisment oficial despre o nouă înșelătorie. Nu picați în capcana SMS-ului care vă avertizează că nu ați plătit factura la energie
14.09.2022 | 07:41
Un nou tip de inselatorie in Romania SMSul prin care se anunta oprirea energiei electrice
Un nou tip de înșelătorie în România prin telefon. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

Poliția Română a transmis că în prezent circulă un nou tip de înșelătorie. Aceasta are loc pe diferite aplicații de mesagerie și îi vizează pe toți cei neatenți.

O nouă metodă de fraudă

Oamenii din MAI au explicat și la ce trebuie să fim vigilenți, pas cu pas. Astfel, conform unui mesaj postat pe pagina de Facebook a Poliției Române, vorbim despre mesaje primite pe telefon.

ADVERTISEMENT

În cuprinsul acestora este anunțată oprirea energiei electrice şi efectuarea unei plăţi. Evident, banii trebuie să fie livrați de urgență și, în mod categoric, nu vor ajunge acolo unde credeți dumneavoastră.

“Grijă mare să nu ajungi în situația asta!

Aaaa… nu pentru neplata facturii de curent electric. Bine nici așa nu este recomandat. Vorbim strict despre situația în care ești contactat pe aceasta cale deloc reală!

ADVERTISEMENT

Este o mare păcăleală care te poate lăsa fără bani și apoi cu ce mai plătești factura reală?

Pas la scam!

Interesați-vă la distribuitorul oficial despre statusul facturii!

Seară bună oameni vigilenți”, scrie Poliţia Română pe pagina sa de Facebook.

Nu toată lumea a primit cu entuziasm anunțul oamenilor legii. Mesajele nu au întârziat să apară și câțiva s-au plâns de faptul că nu sunt ajutați. „Poliția Română de ce nu se iau măsuri dacă e înșelăciune? Întreb și eu așa ca un plătitor de taxe și impozite”, a punctat Mihai Codescu.

ADVERTISEMENT

Au existat chiar și oameni care au glumit pe seama mesajului. „Bă, când văd că mai sunt și agramați…mi-e și milă de ei! Bă băieți, prostia și hoția nu fac casă bună”, a notat și Cazan Aurelian.

Nu au lipsit nici ironiile. „Eu nu mai ridic nicio scrisoarea, nu deschid niciun email, dacă vine de la Eon, Enel, ANAF, Poliția Română, cabinet executor etc. Faceți ca mine, căci așa nu puteți fi păcăliți”, a glumit pe seama facturilor Arpi Nistor.

ADVERTISEMENT