Un nou tratament pentru coronavirus, descoperit de Venezuela: “Virusul nu se mai poate replica”

Georgiana Dicu   
în HotNews
26/10/2020, 12:00
Un nou tratament pentru coronavirus, descoperit de Venezuela: “Virusul nu se mai poate replica”

Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, anunță ca țara sa a descoperit un tratament perfect eficient în eliminarea totală a SARS-CoV-2, fără a avea efecte secundare.

Institutul Venezuelean de Cercetare Științifică (IVIC) este cel care a descoperit că o moleculă, numită DR-10, elimina 100% virusul, potrivit lui Maduro. Molecula este deja utilizată în tratamentul hepatitei C, HPV şi Ebola.

Șeful statului sud-american a spus și că au început deja procedurile pentru autorizarea tratamentului de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Studiile au fost efectuate pe celule virale izolate de la pacienții cu coronavirus

Medicamentul nou dezvoltat este complet sigur, potrivit IVIC, insistând că „nu afectează moleculele sănătoase din organism” și nu are ca rezultat efecte secundare.

Studiile au fost efectuate pe celule virale izolate de la pacienții cu coronavirus, a declarat Gabriela Jiménez, ministrul științei și tehnologiei. Molecula este un derivat al acidului ursolic, care „a arătat o inhibare de 100% a replicării virusului in vitro (în afara unui organism viu)”, a mai precizat Jiménez, citată de agenția de presă Tasnim.

Nicolas Maduro a mai anuțat că Venezuela așteaptă cu nerăbdare „să ofere acest tratament lumii”, felicitând IVIC pentru „această mare contribuție la sănătatea omenirii”. Producția în masă a tratamentului va fi facilitată prin „alianțe internaționale”, a spus el, fără a elabora.

Maduro a subliniat că Venezuela a aplicat diferite tratamente în timpul luptei împotriva pandemiei, printre care se remarcă aplicarea terapiei cu ozon, care a dat și rezultate favorabile la pacienții afectați, conform declarațiilor Comisiei prezidențiale pentru controlul bolii din statul sud-american.

La începutul acestei luni, Venezuela a devenit prima națiune latino-americană care a primit vaccinul rusesc Sputnik V. Aproximativ 2.000 de persoane urmează să fie imunizate în Venezuela ca parte a fazei III de testare a vaccinului. Sputnik V a fost înregistrat în Rusia în august, devenind astfel primul vaccin COVID-19 înregistrat în lume.

Închide ×