News

Un nou tratament pentru COVID-19, pregătit de cercetătorii australieni. Vaccinul împotriva coronavirusului nu va fi disponibil prea curând

13.04.2020 | 11:49
Un nou tratament pentru COVID19 pregatit de cercetatorii australieni Vaccinul impotriva coronavirusului nu va fi disponibil prea curand
ADVERTISEMENT

Cercetătorii australieni fac studii clinice cu medicamente pentru a reduce mortalitatea din cazua coronavirusului prin diagnostic și tratament precoce.

Cercetătorii australieni, studii clinice pentru reducerea mortalității

Conform The Guardian, cercetătorii australieni au început studiile clinice pentru a reduce rata mortalității din cauza coronavirusului prin medicamentație, deoarece consideră cu un vaccin va fi disponibil abia peste câteva luni sau chiar ani.

ADVERTISEMENT

”Sunt destul de optimistă că vom avea rezultate după studiile clinice din următoarele săptămâni”, a declarat Sharon Lewin, directorul Institutului Peter Doherty pentru Infecție și Imunitate din Melbourne.

Profesorul consideră că folosirea medicamentelor antivirale și observarea funcționalității lor se face într-un timp mai scurt decât s-ar putea obține un vaccin pentru lupta împotriva COVID-19.

ADVERTISEMENT

Guvernul Federal va oferi trei milioane de dolari pentru cercetare

”Aceste studii folosesc medicamente existente, deci știm totul despre ele, știm cum să le folosim. Singurul lucru pe care nu îl știm este dacă duce la beneficii clinice”, a mai spus cercetătorul australian.

Oamenii de știință speră să găsească proceduri pentru depistarea timpurie a COVID-19, în special pentru a-i proteja pe bătrânii de aziluri, care sunt cea mai vulnerabilă categorie în fața acestui virus.

ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății din Australia, Greg Hunt, a anunțat că Guvernul Federal va oferi trei milioane de dolari pentru cercetarea tratamentelor și diagnosticului. Universitatea din Sydney va primi un milion de dolari pentru un proiect de utilizare a scanării CT pentru a ajuta la diagnosticarea pacienților.

”Acest lucru va permite un tratament precoce, un tratament mai bun, o recuperare mai bună și rezultate mai bune”, a afirmat Greg Hunt, care a precizat că restul de două milioane de dolari vor merge la Institutul Doherty.

ADVERTISEMENT

Lupta contracronometru cu coronavirus a atins o nouă fază, la 3 luni de la izbucnirea pandemiei. Numărul declarat al bolnavilor la nivel mondial se îndreaptă spre 2 milioane, astfel că oamenii de știință lucreză non-stop pentru a descoperi un vaccin care ar putea salva vieți.

ADVERTISEMENT