News

Un nou vaccin contra COVID, în curând pe piața. Rezultate pozitive la studiile clinice ale serului GlaxoSmithKline/Sanofi

17.05.2021 | 18:52
Un nou vaccin contra COVID in curand pe piata Rezultate pozitive la studiile clinice ale serului GlaxoSmithKlineSanofi
ADVERTISEMENT

Un nou vaccin contra COVID va apărea pe piață până la finalul anului. GlaxoSmithKline și Sanofi raportează rezultate pozitive în studiile clinice cu serul pe care îl dezvoltă.

Un nou vaccin contra COVID, în curând pe piața. Rezultate pozitive la studiile clinice ale serului GlaxoSimthKline/Sanofi

GlaxoSmithKline (GSK) este în curs de a lansa pe piață până la sfârșitul anului un nou vaccin împotriva COVID-19, datorită rezultatelor pozitive din studiile clinice de fază timpurie care vor permite formulei să intre în câteva săptămâni în studii de stadiu târziu.

ADVERTISEMENT

Vaccinul, creat împreună cu partenerul său francez, Sanofi, ar fi urmat să obțină aprobarea autorităților de reglementare în prima jumătate a anului 2021, dar a fost amânat în decembrie după ce nu a reușit să producă un răspuns imun puternic la persoanele în vârstă.

GSK a declarat luni că rezultatele intermediare dintr-un studiu de fază 2 au arătat un „răspuns puternic al anticorpilor neutralizanți” la toate grupele de vârstă a adulților și nu au ridicat probleme de siguranță, pregătind terenul pentru trecereavla faza 3.

ADVERTISEMENT

„Credem că acest vaccin candidat poate aduce o contribuție semnificativă la lupta în împotriva COVID-19 și va trece la faza 3 cât mai curând posibil pentru a îndeplini obiectivul nostru de a-l face disponibil înainte de sfârșitul anului”, a spus Roger Connor, președintele grupului de vaccinuri GSK citat de The Guardian.

Vaccinul folosește o tehnologie similară celei implementată în crearea vaccinului Sanofi pentru gripa sezonieră și va fi utilizat alături de un așa-numit adjuvant creat de GSK, care va acționa ca un rapel.

ADVERTISEMENT

Studiul de fază 3 este de așteptat să înceapă în următoarele săptămâni și să implice 35.000 de adulți dintr-o gamă largă de țări.

De asemenea, va evalua eficacitatea a două formule de vaccin împotriva variantelor care au apărut pentru prima dată în Wuhan (D614) și Africa de Sud (B.1.351).

ADVERTISEMENT

Compania farmaceutică a declarat că speră să obțină aprobarea de reglementare pentru vaccin în al patrulea trimestru al anului.

„Datele noastre de fază 2 confirmă potențialul acestui vaccin de a juca un rol în abordarea acestei crize globale globale de sănătate publică, deoarece știm că vor fi necesare mai multe vaccinuri, mai ales că continuă să apară variante și nevoia de vaccinuri eficiente, care pot să fie depozitate la temperaturi normale, crește ”, a declarat Thomas Triomphe, vicepreședintele executiv și șeful Sanofi Pasteur, unitatea de vaccinare a companiei.

Marea Britanie a precomandat în decembrie 60 de milioane de doze de vaccin GSK/Sanofi.

Sanofi mai are în dezvoltare un vaccin, în colaborare cu Translate Bio, companie americană specializată în tehnologia de tip ARN mesager. Serul a intrat în studii clinice în luna martie a acestui an.

ADVERTISEMENT
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost...
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost surprinsă în tribune la Turcia - Portugalia
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ –...
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ – analiză WSJ
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum...
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum a apărut îmbrăcat la PRO TV, in timpul meciului România-Ucraina: “Bun de circ”
Filmul accidentului din Maramureş, în care un tânăr de 24 de ani şi-a...
Filmul accidentului din Maramureş, în care un tânăr de 24 de ani şi-a pierdut viaţa. Impactul cumplit a trezit localnicii din somn
Milionarul care şi-a dus soţia şi amanta în acelaşi loc! Cum a evitat,...
Milionarul care şi-a dus soţia şi amanta în acelaşi loc! Cum a evitat, la limită, o confruntare teribilă între cele două femei
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată...
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată impecabil după 3 nașteri! FOTO
Anunț pentru pensionarii care NU AU PRIMIT decizia de recalculare a pensiei prin...
Anunț pentru pensionarii care NU AU PRIMIT decizia de recalculare a pensiei prin poștă. Ce au de făcut
Ilona Brezoianu s-a căsătorit cu iubitul ei! Primele IMAGINI de la eveniment
Ilona Brezoianu s-a căsătorit cu iubitul ei! Primele IMAGINI de la eveniment
Apare o autostradă vitală pentru România. Va face legătura între două mari orașe
Apare o autostradă vitală pentru România. Va face legătura între două mari orașe
E cutremur în toată România. Nimeni nu se aștepta la așa ceva. WOW!
E cutremur în toată România. Nimeni nu se aștepta la așa ceva. WOW!
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au...
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au câte trei puncte. Ultima etapă va fi decisivă
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar...
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar a avut parte de o moarte cumplită