News

Un nou val de aer polar loveşte România! La munte e posibil să ningă

28.09.2019 | 12:53
Un nou val de aer polar loveşte România! La munte e posibil să ningă
Un val de aer polar va ajunge în România săptămâna viitoare. Sursa foto: severe-weather.eu

Un val de aer polar va lovi România săptămâna viitoare. Aerul va pătrunde dinspre nord-vestul Europei spre zona centrală a continentului de luni, 30 septembrie, și va ajunge deasupra țării noastre miercuri seara. Frigul se va intensifica la noi din dimineața zilei de joi, când sunt așteptate scăderi semnificative ale temperaturilor.

Val de aer polar în România de joi

Conform prognozei făcute de Sever Weather Europe, vor fi afectate țările din centrul și estul Europei. Temperaturile vor scădea considerabil în țara noastră joi dimineață și sunt așteptate ploi consistente în toate regiunile. Conform acestei avertizări meteorologice, în zonele de deal, podiș și de munte vor cădea precipitații mixte.

Nu este exclus ca pe crestele cele mai înalte ale munților temperaturile să atingă lejer sub zero crede și chiar să ningă. Aerul rece se va resimți și în marile aglomerații urbane precum și în zonele de câmpie aflate în apropierea regiunilor cu relief înalt. Frigul se va resimți în special în Moldova, Transilvania, Banat, Maramureș și nordul Olteniei și Munteniei.

aer polar românia
Pe crestele cele mai înalte ale munților s-ar putea să ningă. Sursa foto: unimedia.ro

Începutul de săptămână va fi unul cald

Cel mai frig, așa cum ne-am obișnuit, va fi la Miercurea Ciuc, unde nopțile vor fi atinse temperaturi de zero grade sau sub această valoare negativă. Până la pătrunderea acestui aer rece, însă, începutul de săptămână va fi unul destul de călduros. Luni și marți sunt așteptate temperaturi de 30 de grade Celsius în Oltenia și Muntenia, iar vremea va fi destul de frumoasă și în Dobrogea și sudul Moldovei.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri