News

Un nou val de Covid-19 lovește Franța. Noi variante ale bolii, identificate

Franța este lovită de un nou val de infecții cu Covid-19, în special cu noi variante ale bolii, anunță medicii din Hexagon. Oamenii nu au motive de panică.
23.06.2022 | 00:03
Un nou val de Covid19 loveste Franta Noi variante ale bolii identificate
Franța, lovită de un nou val de Covid-19. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Alain Fischer a avertizat la France 2 că este necesară revenirea la restricții, în condițiile în care Covid-19 prezintă noi variante contagioase care pot pune stăpânire pe Franța.

Franța este lovită de un nou val Covid-19

În consecință, francezii cer reintroducerea obligativității purtării măștii de protecție în transportul public, potrivit DC News.

ADVERTISEMENT

Nivelul infecțiilor în Franța a crescut constant în luna mai, media pe 7 zile a cazurilor noi raportate triplându-se de la 17.705 de cazuri în 27 mai la 50.402 cazuri în 21 iunie.

Cu toate acestea, notează sursa citată, media cazurilor este de șapte ori mai mică decât recordul de 366.179 de cazuri atins la finele anului 2021. Numărul persoanelor spitalizate a atins cel mai scăzut nivel din ultimele șase luni, mai exact 13.876, însă a atins un maxim de 14.334 în urmă cu 24 de ore. Acesta este considerat un maxim al ultimelor trei săptămâni.

ADVERTISEMENT

Bilanțul Covid-19 a contabilizat 56 de morți în ultimele 24 de ore, totalul ajungând la 149.162 de persoane. Subvariantele Omicron BA.4 și BA.5 au ajuns și în Portugalia. Potrivit Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor, aceste variante vor deveni dominante în regiune.

Deși variantele nu par să implice un risc mai mare de îmbolnăvire gravă comparativ cu alte forme Omicron, acestea sunt mai infecțioase decât variantele cunoscute până acum. Așadar, numărul spitalizărilor ar putea crește, se tem specialiștii.

ADVERTISEMENT

Ce măsuri vor să ia francezii?

Franța ia, așadar, în considerare reintroducerea utilizării măștilor în spațiile închise, inclusiv în transportul în comun, spitale, case de bătrâni și magazine. Același lucru este luat în considerare și de Germania, potrivit Europa Today.

Obligativitatea purtării măștii este luată în considerare începând cu luna octombrie până de Paște. Se discută, de asemenea, introducerea măștii în școli, însă acest lucru nu este o certitudine.

ADVERTISEMENT

Autoritățile din vestul Europei au transmis populației să nu intre în panică, pentru că varianta Omicron, deși este contagioasă, nu provoacă forme extrem de grave ale bolii.

ADVERTISEMENT