News

Un nou val de Covid-19 va lovi Europa. Avertismentul medicilor germani

26.05.2020 | 16:30
Un nou val de Covid19 va lovi Europa Avertismentul medicilor germani
Litoralul românesc este ocupat aproape în totalitate. Sursa foto - facebook
ADVERTISEMENT

Medicii din Germania cred că al doilea val de Covid-19 ar putea fi provocat de numărul mare de oameni care iau cu asalt stațiunile de pe litoral. Specialiștii se tem că relaxarea totală a măsurilor, mult mai devreme decât ar trebui, ar putea duce la creșterea ratei de infectare în anumit țări.

Un nou val de Covid-19 va lovi Europa, conform unui avertisment al medicilor germani

Țările din Europa se pregătesc de noul sezon turistic, făcându-se planuri la nivel înalt ca cetățenii din UE să poată merge la munte sau la mare pe durata verii.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, doi medici germani avertizează că un nou val de coronavirus ar putea lovi Europa dacă măsurile de izolare vor fi relaxate total.

Max Geraedts, medic la Universitatea din Marburg, se opune cu vehemență adunărilor publice: „Dacă te plimbi singur pe plajă, oriunde în lume, evident că nu are relevanță. Când te duci, însă, într-un bar cu mulți oameni, poți avea rezultate neplăcute”.

ADVERTISEMENT

Conform dw.com, medicii se tem că oamenii vor pleca în străinătate, se vor îmbolnăvi și vor aduce boala înapoi acasă. „În țările unde sistemul medical nu e la fel de performant ca în Germania, riscul va fi și mai mare”, a completat specialistul.

O altă problemă ar putea fi infectarea turiștilor, care ar fi nevoiți să populeze spitalele din țara în care se află în vacanță. „E o problemă, poate nu ai destule resurse nici măcar pentru băștinași, iar acum vei fi nevoit să tratezi străinii”, a aduăgat Geraedts.

ADVERTISEMENT

Expertul Hajo Zeep, reprezentantul Institutului Leibniz, crede că nu a fost deocamdată imunizat un număr relevant de oameni care să ne ferească de un al doilea val.

„O mică parte din populație s-a imunizat, e clar că virusul se va răspândi dacă are condițiile necesare”, a explicat Zeep. Italienii și elvețienii cred că sub 10% din populație a fost imunizată.

ADVERTISEMENT

Majoritatea țărilor din Europa se pregătesc de o relaxare totală din iulie 2020, moment în care oamenii ar putea circula liberi în diferite stațiuni de pe continent.

ADVERTISEMENT