News

Un nou virus gripal cu potențial de pandemie a fost descoperit în China. Se transmite tot de la un animal

30.06.2020 | 08:30
Un nou virus gripal cu potential de pandemie a fost descoperit in China Se transmite tot de la un animal
ADVERTISEMENT

Cercetătorii din China au descoperit un nou virus gripal cu potențial de pandemie. La fel ca noul coronavirus, și acesta se transmite tot de la un animal.

Tulpina noii boli a apărut recent și se manifestă la porci, dar poate infecta și oamenii, spun oamenii de știință din Asia.

ADVERTISEMENT

În acest moment, cercetătorii se tem că acest virus ar putea suferi mutații care mai apoi se vor răspândi de la o persoana la alta și astfel se va declanșa o nouă epidemie globală.

Oamenii de știință din China au descoperit un virus gripal cu potențial de pandemie

Omenirea nici nu a trecut de primul val al pandemiei de Covid-19, o boală care a ucis deja peste 500.000 de oameni și a îmbolnăvit peste 10 milioane, iar la orizont se anunță o altă maladie.

ADVERTISEMENT

O nouă tulpină de virus gripal. destul de similară celei coronavirus, cu potențialul de a se transforma în pandemie a fost identificată în China de oamenii de știință, spun cercetătorii citați de BBC.

Din primele date, analiștii din medicină au ajuns la concluzia că noua tulpină are toate caracteristicile pentru a putea infecta oamenii, fapt pentru care evoluția ei trebuie atent monitotizată.

ADVERTISEMENT

Dat fiind faptul că este vorba despre o tulpină nouă, imunitatea oamenilor ar putea fi scăzută sau ar putea lipsi de tot.

Când a avut loc ultima pandemie cauzată de gripa porcină

Acest nou virus care amenință omenirea a primit denumirea de G4 EA H1N1. El se poate dezvolta și se poate înmulți în celulele din căile respiratorii umane.

ADVERTISEMENT

Cercetătorii au găsit dovezi ale unor infectări recente la persoane care au lucrat în abatoare și fermele de porci din China.

Și mai alarmant este faptul că tratamentele și vaccinurile antigripale nu par să protejeze împotriva acestei tulpini, deși ar putea fi adaptate în caz de nevoie.

”În acest moment suntem distrași de coronavirus, și pe bună dreptate facem asta. Însă nu trebuie să pierdem din vedere noii viruși potențial periculoși”, a spus Kin-Chow Chang, un profesor de la un Institut din China.

Cea mai recentă pandemie de gripă a fost cea porcină din 2009, care a izbucnit în Mexic. A fost mai puțin mortală decât se temeau inițial oamenii de știință, în mare parte pentru că mulți oameni în vârstă aveau o anumită imunitate. Acest virus, numit A / H1N1pdm09, a fost inclus între timp în vaccinul antigripal.

ADVERTISEMENT