Sport

Un nume uriaș va antrena echipa de baschet a Craiovei! Michalis Kakiouzis e campion european și fost jucător al Barcelonei

Michalis Kakiouzis, fost campion european cu naționala Greciei și fost jucător al echipei de baschet a Barcelonei, vine să o antreneze pe SCM Universitatea Craiova.
07.06.2021 | 16:38
Un nume urias va antrena echipa de baschet a Craiovei Michalis Kakiouzis e campion european si fost jucator al Barcelonei
Un nume uriaș vine să o antreneze pe Craiova la Baschet. Campion european și fost jucător al Barcelonei
ADVERTISEMENT

Astfel, o nouă echipă din Bănie intră sub comanda unui tehnician grec. Pe lângă formația de fotbal Universitatea Craiova, care este antrenată de Marinos Ouzounidis, oltenii îl așteaptă și pe Kakiouzis să pregătească echipa de baschet masculin.

Rămâne de văzut dacă Ouzounidis va apuca să se întâlnească cu fostul mare jucător de baschet, deoarece antrenorul Științei are o ofertă concretă din Arabia Saudită. FANATIK a dezvăluit în exclusivitate informația. 

ADVERTISEMENT

Nume uriaș pe banca echipei de baschet SCM U Craiova. Michalis Kakiouzis, fost campion european și vicecampion mondial, este așteptat să sosească în Bănie

Poate urma o perioadă fastă pentru baschetul din „Cetatea Băniei”. Noua conducere a Sport Club Municipal vrea să dea o adevărată lovitură și să aducă pe banca echipei un nume important din baschetul european.

Astfel, oltenii, au luat inițiativa și a purtat discuții cu Michalis Kakiouzis, fost mare baschetbalist al Greciei. Acesta este așteptat la mijlocul acestei săptămâni să ajungă la Craiova pentru a-și pune semnătura pe contract.

ADVERTISEMENT

Kakiouzis este un nume legendar în țara sa. A făcut istorie pentru naționala elenă, fiind căpitanul echipei la cucerirea trofeului Campionatului European (2005). De asemenea, în 2006, Grecia a fost vicecampioană mondială, fiind învinsă în finala disputată în Japonia de Spania.

La nivelul reprezentativelor de juniori a avut reușite și mai mari: medalia de aur la Europeanul U16 și aceeași medalie la mondialul U19.

ADVERTISEMENT

În ceea ce cariera la echipele de club, fostul baschetbalist, ajuns la 44 de ani și care are o înălțime de 2.07, a jucat pentru echipe importante: AEK Atena, Barcelona, Sevilla, Efes Pilsen și multe alte formații cu care a jucat în competiții internaționale.

A cucerit nenumărate titluri și cupe, printre care FIBA Saborta, campionatul Greciei, campionatul Italiei, campionatul Turciei, campionatul Ciprului și multe alte trofee. S-a retras în 2016, iar prima funcție ocupată după ce a renunțat la cariera de jucător a fost cea de șef al departamentului de scouting de la AEK Atena. A antrenat pe Koropi (Grecia) și pe Enosis Neon Paralimni (Cipru).

ADVERTISEMENT
michalis kakiouzis
Michalis Kakiouzis, în tricoul Barcelonei

SCM U Craiova s-a despărțit de Aleksandar Todorov, cel care a antrenat echipa în ultimele trei sezoane

Oltenii așteaptă cu entuziasm sosirea lui Michalis Kakiouzis. În ultimele trei sezoane, SCM Universitatea Craiova a fost condusă de pe margine de Aleksandar Todorov.

În această perioadă, clubul craiovean a izbutit cele mai bune performanțele de la înființarea echipei, ocupând locul patru în Liga Națională de Baschet Masculin în 2018-2019, dar și calificarea în semifinalele Cupei României în sezonul trecut.

La finalul sezonului regulat, Craiova a ocupat poziția a cincea în campionat.  Todorov, în vârstă de 47 de ani, a anunțat că vrea să se retragă din cariera de antrenor de echipă de club, el fiind și selecționer al Macedoniei de Nord.

 „Pentru întreaga activitate și rezultatele obținute în cadrul clubului nostru,suntem onorați că am avut prilejul de a colabora și îi urăm să realizeze tot ceea ce își propune în plan personal și profesional,” stă scris în comunicatul emis de către SCM Craiova.

  • 2006 este anul de înființare al clubului SCM Craiova
  • 2005 este anul în care noul tehnician al echipei de baschet a cucerit Campionatul European cu selecționata Greciei

 

ADVERTISEMENT