Fotbal intern

Un oficial de la Pandurii acuză jocuri de culise. Comunicat trimis către LPF

Lupta pe viaţă şi pe moarte pentru evitarea retrogradării în acest sezon de Liga 1 a încins spiritele tuturor celor implicaţi. Cu doar câteva zile înaintea ultimei etape, au apărut acuze...
30.05.2017 | 18:40
Un oficial de la Pandurii acuza jocuri de culise Comunicat trimis catre LPF
ADVERTISEMENT

Lupta pe viaţă şi pe moarte pentru evitarea retrogradării în acest sezon de Liga 1 a încins spiritele tuturor celor implicaţi. Cu doar câteva zile înaintea ultimei etape, au apărut acuze directe de jocuri de culise, suspiciunile materializându-se chiar şi printr-un comunicat trimis către Liga Profesionistă de Fotbal.

Primii care au… “ridicat piatra” au fost cei de la Pandurii Tg. Jiu, prin vocea directorului sportiv Robert Bălăeţ, care a insinuat că există şi alţi factori care determină în mod direct rezultatele, dar care s-a declarat mulţumit măcar de faptul că gruparea la care activează depinde doar de ea în această luptă.

ADVERTISEMENT

“Iată că înainte de ultimul meci, deşi eram cotaţi cu ultima şansă, suntem la mâna noastră. Dacă ne salvăm de la retrogradare, mă simt împlinit, dacă nu, o să fiu satisfăcut că am avut şansa de a cunoaşte oameni de caracter!

Sunt sigur că şi fotbalul o să ne respecte şi o să ne dea înapoi ce merităm, indiferent dacă încurcă alte calcule făcute pe sub mese.

ADVERTISEMENT

Eu iubesc fotbalul, nu banii din el şi nici alte beneficii pe care le aduce, de aceea am acceptat să vin aici şi de aceea mă doare când văd câteodata că este tăvălit, înghesuit şi violat la drumul mare”, a declarat Bălăeţ pentru GSP.RO.

Înainte de ultima etapă, Pandurii ocupă locul 5 în clasamentul play-out-ului, cu 27 de puncte, cu unul mai mult decât Concordia Chiajna şi ACS Poli Timişoara. În ultima etapă, gorjenii întâlnesc în deplasare FC Botoşani.

ADVERTISEMENT

Gorjenii cer Ligii să respecte regulamentele

Pandurii a solicitat oficial Ligii modificarea orei de începere a meciurilor din ultima rundă a sezonului, astfel încât partida dintre Voluntari şi Chiajna să se poată disputa pe stadionul celor de la Voluntari şi nu la Piteşti. Programarea iniţială era la ora 21:00, însă cum arena “Anghel Iordănescu” din Voluntari nu are nocturnă, meciul ilfovenilor a fost mutat pe stadionul “Nicolae Dobrin”.

Soluţia gorjenilor pentru această situaţie este disputarea tuturor meciurilor de la ora 18:00.

Iată comunicatul echipei Pandurii:

“Conducerea clubului Pandurii Târgu Jiu nu este de acord cu programarea anunţată şi a transmis azi respectarea R.O.A.F., art.11 al.4, şi programarea meciurilor care pot influenţa lupta pentru evitarea retrogradării din etapa a XIV-a a play-out-ului Ligii I de la ora 18:00, pentru a asigura şanse egale tuturor cluburilor implicate în evitarea retrogradării.

ADVERTISEMENT

«Solicităm acest lucru deoarece considerăm că trebuie să asiguraţi tuturor cluburilor implicate în lupta pentru evitarea retrogradării condiţii egale şi să dovediţi imparţialitatea în acest sfârşit de sezon. Clubul Sportiv Pandurii Lignitul Târgu Jiu vă solicită programarea jocurilor de la această oră , pentru ca partida dintre Voluntari şI Concordia Chiajna să se dispute la Voluntari şi nu la Piteşti, pe teren neutru, L.P.F. favorizând gruparea din Chiajna prin aceasta programare.

Clubul nostru va evolua la Botoşani pentru a încerca să se salveze de la retrogradare, Poli Timişoara la Mediaş, aşa încât considerăm normal, moral şi imparţial ca partida dintre Voluntari şi Concordia Chiajna să se joace pe terenul de la Voluntari.

Înţelegem interesul televiziunilor pentru propria audienţă, dar şi acestea trebuie să înteleagă O SINGURĂ DATA ÎN CAMPIONAT ŞI ANUME ÎN ULTIMA ETAPĂ, că trebuie să primeze interesul cluburilor şi toate trebuie să beneficieze de acelaşi tratament. Ne dorim ca deţinătorii drepturilor TV să nu intervină în acesta luptă pentru supravieţuire, care trebuie dusă doar pe plan sportiv şi numai pe terenul de joc.

În calitate de organizator al competiţiei vă solicităm să impuneţi punctul de vedere al membrilor asociaţi pe care îi reprezentaţI şi cărora trebuie să le acordaţi şanse egale în ultima etapă de campionat.

Vă solicităm ca meciurile F.C. Botoşani-C.S. Pandurii Lignitul Tg- Jiu, Gaz Metan Mediaş-Poli Timişoara şi F.C. Voluntari-Concordia Chiajna să se dispute duminica 4 iunie 2017 de la ora 18:00, aşa cum este prevăzut în ROAF, art.11 al. 4, pe stadioanele din Botoşani, Mediaş şi Voluntari. Dorim imparţialitate din partea LPF şi a deţinătorilor drepturilor TV. Toate cluburile trebuie să aibă şanse egale în ultima etapă», se arată în solicitarea transmisă azi de conducerea clubului Pandurii către LPF”.

ADVERTISEMENT