Fotbal intern

Salariul lui Daum la naţională. Când îi expiră contractul cu FRF

Selecţionerul echipei naţionale a României este tot mai criticat după rezultatele slabe ale tricolorilor din preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2018. Mai mulţi oameni din fotbal i-au...
29.06.2017 | 09:14
Salariul lui Daum la nationala Cand ii expira contractul cu FRF
ADVERTISEMENT

Selecţionerul echipei naţionale a României este tot mai criticat după rezultatele slabe ale tricolorilor din preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2018. Mai mulţi oameni din fotbal i-au cerut demisia lui Christoph Daum, acesta având o ieşire nervoasă la conferinţa de presă de dinainte meciului amical România-Chile. Un oficial al FRF a dezvăluit care este salariul antrenorului neamţ şi pe ce durată se întinde înţelegerea.

“Selecţionerul are 500.000 de euro pe an. El are contract până în decembrie 2017, adică până la sfârşitul preliminariilor, a declarat Andrei Vochin pentru Dolcesport. Tricolorii au şanse foarte mici pentru a se califica la barajul pentru Campionatul Mondial din 2018, România aflându-se la 4 puncte de locul 2, poziţie ocupată în prezent de Muntenegru.

ADVERTISEMENT

Christoph Daum putea să primească o primă fabuloasă

Dacă ar fi reuşit să califice echipa naţională la Mondialul din Rusia, Christoph Daum ar fi avut o primă de 960.000 de euro. Antrenorul neamţ a avut în ultimul timp oferte din ţările arabe sau Turcia, însă de fiecare dată a refuzat să plece de la cârma tricolorilor. De fiecare dată, Daum a precizat că vrea să continue procesul pe care l-a început la echipa naţională.

“Am refuzat o ofertă de la o echipă de club, acum cât am stat în Antalya. Era ceva incredibil, cu un salariu de multe milioane de euro net. Am spus «NU», pentru că mi-am dat cuvântul că rămân să mă ocup de naţionala României. Nu m-au interesat banii, eu vreau să lucrez în continuare la acest proiect pe care l-am început, e un proces de dezvoltare şi sunt convins că în perioada pe care o voi petrece aici voi face totul ca lucrurile să meargă înainte, să nu fie vorba de un regres, să nu ne întoarcem în Evul Mediu din punct de vedere fotbalistic”, declara Christoph Daum în luna februarie.

ADVERTISEMENT