Sport

Un oficial FRF îi ia apărarea lui Leo Strizu: „Îmi pare rău pentru el, Pintilii nu are voie să antreneze!”

Mihai Stoichiță, directorul tehnic al Federației Române de Fotbal, i-a luat apărarea lui Leo Strizu, explicând și situația lui Mihai Pintilii.
10.01.2023 | 20:50
Un oficial FRF ii ia apararea lui Leo Strizu Imi pare rau pentru el Pintilii nu are voie sa antreneze
Un oficial FRF îi ia apărarea lui Leo Strizu. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Mihai Stoichiță speră se fie rectificate mai multe legi privind antrenorii din România, pentru a fi evitate situații stânjenitoare.

Un oficial FRF îi ia apărarea lui Leo Strizu

Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF-ului, i-a luat apărarea lui Leo Strizu privind situația sa de la FCSB, el fiind antrenorul în acte al formației, însă nu a fost luat de club în cantonamentul de vară:

ADVERTISEMENT

„Îmi pare rău pentru Leo, care mi-a fost și fotbalist. Situația în care a fost pus, poate fi interpretată în mai multe feluri.

El a acceptat situația ca să ajute Steaua, club pentru care e trup și suflet. Fiecare își alege drumul, eu nu comentez mai mult de atât”.

ADVERTISEMENT

„Pintilii, Croitoru s-au înscris pentru a-și obține carnetul de antrenor. Conform legislației, nu are voie să antreneze, dar el nu e antrenor în acte.

Sunt legi care funcționează în România, asta este. Eu ce pot să fac? Eu cred că trebuie reglementate, pentru că există un paralelism, care trebuie puse în concordanță”, a mai spus Mihai Stoichiță, la TV DigiSport.

ADVERTISEMENT

„Dacă nu ar fi așa, meseria de antrenor ar fi luată în derizoriu!”

„Nu impunem noi, impun regulile din România. Aceste contracte se pot face doar persoanelor care au calificarea de antrenori.

Cum se obține calificarea asta? În urma unui program de studiu, în cadru universitar, care pot fi făcute în trei ani de licență sau în sistem de doi ani de postliceală, care e accesată de oricine vrea să fie antrenor în orice ramură sportivă din România.

ADVERTISEMENT

După finalizarea studiilor, antrenorul își depune actele la centrul de perfecționare, în vederea obținerii carnetului de antrenor”, a continuat Mihai Stoichiță.

„Această profesie de antrenor e reglementată de Ministerul Sportului și apare în codul ocupațiilor din România. După, poți să vii la FRF, care te specializează, cu diverse licențe, fiecare la ce nivel e, care îți permite să activezi.

Fără carnet de antrenor nu poți să profesezi în România! Cetățenii europeni pot semna contracte de muncă în România, doar dacă certificările sunt echivalate și recunoscute în România. Dacă nu ar fi așa, meseria de antrenor ar fi luată în derizoriu!”, a mai spus oficialul FRF.


  • Cota BETANO pentru FCSB: 1,95 este cota pentru „2 solist și sub 3,5 goluri” la meciul AFC Hermannstadt – FCSB!

ADVERTISEMENT