News

Un oficial italian, declarații dure după intrarea în etapa a doua a relaxării. Cum îi numește pe cei care nu poartă mască

15.05.2020 | 11:48
Un oficial italian declaratii dure dupa intrarea in etapa a doua a relaxarii Cum ii numeste pe cei care nu poarta masca
ADVERTISEMENT

Un oficial italian a făcut declarații dure după ce autoritățile au decis intrarea în etapa a doua a relaxării măsurilor impuse de pandemia de coronavirus.

Un oficial italian, declarații dure după intrarea în etapa a doua a relaxării

Conform Mediafax, un oficial italian a avut declarații extrem de virulente după intrarea țării în etapa a doua a măsurilor de relaxare, deoarece se teme de un nou val de infectări.

ADVERTISEMENT

”Există două tipologii de cetățeni apăruți pe fondul acestei pandemii. Cei care nu poartă mască și cei care o țin la gât ca pandativ”, a declarat Vincenzo De Luca, guvernatorul regiunii Campania.

”Cine poartă masca la gât e un imbecil la dublu”, a spus De Luca. Afirmațiile au venit în contexul în care mai mulți italieni nu au respectat măsurile de protecție după intrarea în faza a doua a măsurilor de relaxare.

ADVERTISEMENT

Italia a înregistrat peste 31.000 de morți

Guvernatorul Vincenzo De Luca se teme de faptul că oamenii au înțeles greșit măsurile de relaxare luate de autorități și precizează că unii dintre ei sunt lipsiți de spirit civic.

Măsurile de precauție în contextul actual implică mai multă responsabilitate din partea cetățenilor pentru a se proteja reciproc de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Italia este una dintre cele mai afectate țări europene de pandemia de coronavirus, iar până acum s-au înregistrat peste 223.000 de cazuri și mai mult de 31.000 de morți.

Premierul Italiei, Giuseppe Conte, s-a adresat țării, la finalul săptămânii trecute, și le-a făcut o promisiune cetățenilor, spunându-le că își vor putea petrece vacanța de vară și în afara locuințelor.

ADVERTISEMENT

Tot în weekend-ul trecut, primarul orașului Milano, Beppe Sala, i-a amenințat pe locuitori că va închide din nou localitatea dacă cetățenii nu vor respecta regulile impuse de autorități, după ce mai mulți oameni au ieșit în public fără să respecte măsurile de protecție contra COVID-19.

ADVERTISEMENT