Sport

Un oficial LPF aplaudă retrogradarea lui Dinamo: „Șansa ne-a ajutat. E cel mai bun lucru care i se putea întâmpla”

Premieră în primul eșalon fotbalistic din România. Este primul sezon de Superliga din ultimii 75 de ani în care Dinamo nu se află pe grila de start. Tot răul spre bine, crede un oficial LPF.
02.07.2022 | 08:47
Un oficial LPF aplauda retrogradarea lui Dinamo Sansa nea ajutat E cel mai bun lucru care i se putea intampla
Un oficial LPF aplaudă retrogradarea lui Dinamo: „Șansa ne-a ajutat”. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Justin Ștefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, nu are resentimente că Dinamo a ajuns în Liga 2, din cauza faptului că roș-albii s-au confruntat cu probleme uriașe în ultimele sezoane.

Justin Ștefan nu regretă că Dinamo va juca în Liga 2. Secretarul general al LPF vede partea plină a paharului

Oficialul LPF se bucură că în locul „câinilor roșii” vor juca în Superliga alte echipe echipe de tradiție precum Petrolul Ploiești și Universitatea Cluj. Ștefan aplaudă și promovarea lui Hermannstadt, având în vedere popularitatea de care se bucură orașul Sibiu.

ADVERTISEMENT

„Nu putem spune că ne-au fost încurcate calculele pentru că s-ar putea spune că avem niște calcule. Șansa ne-a ajutat pentru că au venit echipe de brand în Liga 1.

Sibiul nu e o echipă atât de mare ca Petrolul sau U Cluj, dar e un oraș important din România și vin oamenii la meciuri. Poate e o oportunitate pentru Dinamo ca să se reorganizeze și să revină la fel ca Rapidul, mai competitivă.

ADVERTISEMENT

Dinamo e probabil al doilea brand din România. Liga a 2-a este un produs care trebuie să ne ajute, să atragă sponsori, bani, drepturi TV… Nu era o soluție pentru Dinamo să se lupte an de an la retrogradare.

E cel mai bun lucru care i se putea întâmpla…”, a declarat Justin Ștefan, la ProSport Live.

Crește suma din drepturile TV pentru Superliga

Începând cu sezonul 2022-2023, campionatul României va purtea titulatura de Superliga, iar cele 16 echipe au primit o veste foarte bună. Se negociază intens pentru creșterea sumei încasate de echipe din drepturile de televizare.

ADVERTISEMENT

Înțelegerea dintre eAD și Liga Profesionistă de Fotbal este valabilă până în 2024, dar cele două părți se gândesc deja la prelungire și au început tratativele.

Banii care vor fi plătiți de televiziuni pentru meciurile din Superliga vor fi mai mulți, iar cluburile care vor strânge mai mulți fani în tribune și în fața micilor ecrane, voravea parte de un bonus.

ADVERTISEMENT