Facebook

Un oficial rus cere închiderea Facebook

Facebook se află în atenţia Rusiei, după ce pe reţeaua de socializare au predominat în ultimele zile poze de profil în culorile curcubeului, ca sărbătorire a momentului când căsătoriile...
30.06.2015 | 17:35
Un oficial rus cere închiderea Facebook

Facebook se află în atenţia Rusiei, după ce pe reţeaua de socializare au predominat în ultimele zile poze de profil în culorile curcubeului, ca sărbătorire a momentului când căsătoriile gay au devenit legale în toate statele americane.

Situaţia nu este însă pe placul celor de la Mosova. Vitali Milonov, un membru al parlamentului regional din Sankt Petersburg a spus că Facebook ar trebui să fie închis în Rusia pentru că a susţinut decizia Curţii Supreme din Statele Unite, care legalizeză căsătoriile gay în toată ţara.

Milonov a spus că va cere în mod formal operatorilor să închidă Facebook, care a introdus o funcţie numită Celebrate Pride prin care permitea utilizatorilor să-şi orneze poza de profil cu un curcubeu, pentru a transmite un mesaj de solidaritate cu cei din comunitatea LGBT.

„E o încălcare a legislaţiei din Rusia. Facebook nu are limită de vârstă, nu ai cum să controlezi accesul minorilor acolo“, a spus Milonov, citat de „The Telegraph“, notează Adevărul.

Nu este prima acţiune a lui Milonov împotriva comunităţii LGBT. El a introdus o lege prin care propaganda gay este interzisă în Sankt Petersburg, făcând referire la mesaje de popularizare a relaţiilor dintre persoane de acelaşi sex către minori. Legea a intrat în vigoare în 2013, fiind una dintre cele mai dure faţă de comunitatea LGBT.

Sursă: www.b1.ro

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FACEBOOK
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 854. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri