ADVERTISEMENT
News

Doliu în Armata Română. Un ofițer al Gărzii de Onoare a murit în munți după ce a căzut de la 400 de metri

Autor: Adrian Baciu | 01.09.2020 | 00:07
Doliu în Armata Română. Un ofițer al Gărzii de Onoare a murit în munți după ce a căzut de la 400 de metri
Doliu în Armata Română. Un ofițer al Gărzii de Onoare a murit în munți după ce a căzut de la 400 de metri. Sursa foto: observatornews.ro

Este doliu în Armata Română. Maiorul Radu Florin Teletin a murit sâmbătă, 29 august, în urma unui accident cumplit petrecut pe un traseu montan din munții Făgărașului.

ADVERTISEMENT

Ofițer în Garda de Onoare, acesta a căzut în gol de la circa 400 de metri de pe creasta Făgărașului, acolo unde efectua o ascensiune solitară.

În vârstă de doar 40 de ani, cadrul din armată a lăsat în urmă multă durere și multe regrete în rândul colegilor și a superiorilor săi. Au curs mesajele de condoleanțe după vestea cumplitului accident din munți.

ADVERTISEMENT

Un ofițer din Armata Română a murit în munți după ce a căzut de la 400 de metri

Sâmbătă, 29 august, a fost o zi blestemată pentru maiorului Radu Florin Teletin, un ofițer în Garda de Onoare. În vârstă de 40 de ani, acesta a căzut în gol 400 de metri de pe creasta Făgărașului, acolo unde se afla într-o acțiune solitară.

Aflată în zonă, o turistă a văzut tragicul eveniment și a sunat imediat la 112. Salvamontiștii au fost anunțați și au intervenit, însă era prea târziu pentru salvarea vieții maiorului, impactul fiind unul fatal.

ADVERTISEMENT

”Colegii mei s-au deplasat la locul accidentului și era clar că a căzut foarte mult pentru că avea multiple traumatisme. Am sperat că putem să-l livrăm în viață elicopterului.

A supraviețuit până a venit elicopterul, era inconștient, dar leziunile au fost incompatibile cu viața și a decedat.”, a transmis Ion Sănduloiu, șeful Salvamont Argeș, conform ObservatorNews.

ADVERTISEMENT

Angajatul de la Salvamont dezvăluie că maiorul Teletin era un experimentat al muntelui, dar a ales să parcurgă singur traseul alpin. “Domnul care din păcate a decedat era echipat cum trebuie. Numai că ceea ce și-a ales să facă nu era de făcut în felul acesta – fără asigurări, fără un coechipier.“, a mai spus Ion Sănduloiu.

Mesaje emoționate după decesul ofițerului din Garda de Onoare

Maiorul Radu Florin Teletin este un absolvent al Academiei Forțelor Terestre din Sibiu, promoția 2003. Și-a început cariera în unitatea de gardă, parcurgând în cei șaptesprezece ani toate treptele carierei militare de la comandant de pluton la comandant de batalion de ceremonii și onoruri militare.

ADVERTISEMENT

Dispariția sa a provocat un val de tristețe în rândul Armatei Române. Cei de la MApN au transmis un mesaj emoționant după decesul ofițerului: “Drum lin spre stele, Radu Florin Teletin!

Sâmbătă, camaradul nostru, maiorul Radu Florin Teletin, a suferit un accident pe un traseu montan din munții Făgărașului. Mult prea nedrept și mult prea devreme a plecat către Garda de Onoare din ceruri.”, scrie MApN pe Facebook.

ADVERTISEMENT

”Suntem și vom fi mereu alături de familia sa în această în această cumplită încercare. Un caracter puternic, un om deosebit și un ofițer desăvârșit a cărui activitate în unitate, a stat în cei șaptesprezece ani, sub semnul trudei, seriozității, loialității, devotamentului și al respectului pentru valoare.

Respectat și apreciat, întotdeauna a știut să fie aproape de camarazii săi. Pasionat de munte și de fotografie, de fiecare dată când avea posibilitatea parcurgea trasee montane dificile și din păcate, muntele și-a cerut tributul. Omul și ofițerul, Radu Florin Teletin, va continua să fie alături de noi și îi vom păstra vie amintirea în sufletele noastre.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, sunt rândurile de pe pagina de Facebook a Brigăzii 30 Gardă “Mihai Viteazul”.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!