News

Un oligarh ucrainean vrea să investească în România. Afacerea de 90 de milioane de euro va fi demarată într-un sat din Iași

Un oligarh ucrainean are planuri mari în România. Acesta pregătește o investiție de nu mai puțin de 90 de milioane de euro într-un sat din Iași.
10.11.2022 | 08:54
Un oligarh ucrainean vrea sa investeasca in Romania Afacerea de 90 de milioane de euro va fi demarata intrun sat din Iasi
Oligarhul ucrainean Rinat Leonidovici Ahmetov vrea să investească în România. Sursă foto: Wikipedia
ADVERTISEMENT

Investiție complet neașteptată în România. Unul dintre cei mai bogați oameni din Ucraina este pregătit să demareze o afacere a cărei valoare se ridică la 90 de milioane de euro în țara noastră.

Un miliardar ucrainean se pregătește să investească în România

Este vorba despre Rinat Leonidovici Ahmetov, în vârstă de 56 de ani, care o avere estimată undeva în jurul sumei de 8 miliarde de dolari.

ADVERTISEMENT

Oligarhul ucrainean, care este totodată și președintele clubului de fotbal Șahtior Donețk, are în plan să investească nu mai puțin de 90 de milioane de euro în energie verde, în România.

Acesta a ales să demareze afacerea într-un sat din județul Iași, mai exact Ruginoasa. Potrivit ultimelor informații, compania deținută de oligarh, DTEK Renewables International, a devenit partenerul companiei clujene Finas Group, care operează pe piața energiei verde.

ADVERTISEMENT

Planurile celor două mari companii sunt dezvoltarea pe termen lung a unor proiecte regenerabile în valoare de 150 de milioane de euro.

Investiția pregătită de oligarhul din Ucraina vizează crearea unui parc eolian cu 12 turbine în satul Ruginoasa, iar locuitorii din zonă speră ca această investiție să le aducă și lor beneficii, mai exact, ceva mai mulți bani la buget.

ADVERTISEMENT

Oamenii din Ruginoasa au ajuns să își vândă sau să își închirieze parcelele de pământ

Cele 12 turbine ar urma să fie amplasate pe o lungime de aproape 20 de kilometri, în diferite zone. Pentru a putea fi realizat un astfel de parc eolian, localnicii s-au implicat și ei și au ajuns să își vândă sau chiar să își închirieze parcelele de pământ.

Un teren de 3.000 de metri pătrați spre exemplu a ajuns să fie închiriat cu 500 de euro anual.

Menționăm că Rinat Leonidovici Ahmetov are o relație strânsă cu România. Miliardarul, care are o valoare estimată la 8 miliarde de dolari, este prieten bun cu Mircea Lucescu, care i-a și antrenat echipa la un moment dat.

ADVERTISEMENT

Acesta a venit și în România în 2012, atunci când fostul mare sportiv a suferit un accident de mașină.

Investiția privind energia verde este una esențială pentru România, având în vedere criza actuală care a afectat întreg continentul. Acesta este și motivul pentru care de ceva timp, cei interesați pot accesa și programul Casa Verde.

ADVERTISEMENT
Tags: